Zavřít reklamu

Mnoho návodů týkající se operačního systému iOS, které na našem magazínu vychází každý den, se aktivují skrze kolonku Zpřístupnění v nastavení zařízení. Součástí zpřístupnění je opravdu nespočet skvělých funkcí, mezi které patří například AssistiveTouch, Voice Over a další. Jablečná společnost se uživatelům rozhodla přiblížit některé vybrané funkce ze zpřístupnění, a jak jinak by to bylo lepší, než naučnými videi. Apple na svůj YouTube kanál vydal dohromady čtyři nová videa a v dnešním článku je jim budeme věnovat.

Používání AssistiveTouch na iPhonu

AssistiveTouch na iPhonu používá hodně uživatelů jen jedním způsobem – k nahrazení domovského tlačítka. Někteří uživatelé si totiž poškodili svoje domovské tlačítko a právě AssistiveTouch je skvělou možností, pomocí které můžete fyzické domovské tlačítko nahradit alespoň softwarově. AssistiveTouch však není jen a pouze o domovském tlačítku. Při nastavování AssistiveTouch si můžete z menu zvolit mnoho různých funkcí, které vám mohou pomoci při každodenním životě. Například si můžete nastavit vytvoření snímku obrazovky pomocí jediného kliknutí. Nebudete tak muset mačkat dvě tlačítka najednou.

Používání Voice Over na iPhonu

Voice Over je funkce, která vám jednoduše řekne, co se zrovna děje na obrazovce vašeho zařízení. Většina z vás vidí, co se na obrazovce děje a nepotřebujete, aby vám to ještě někdo převyprávěl. Z Voice Overu mohou těžit slepí lidé, jelikož mohou sluchově vnímat, co se zrovna děje na obrazovce iPhonu či iPadu. Stačí se jen naučit několik gest.

Používání lupy na iPhonu

Kamera vašeho iOS zařízení může jednoduše sloužit jako lupa. Lupu můžete jednoduše zapnout ve Zpřístupnění. Po aktivaci už pouze stačí třikrát po sobě stisknout boční tlačítko (na iPhonu X a novějším), anebo domovské tlačítko (na starších iPhonech). Vaše zařízení se poté přepne do režimu lupy, kde už si jednoduše můžete nastavit velikost přiblížení a další.

Inverze barev na iPhonu

Chytrou inverzi barev můžete využít u některých aplikací, ve kterých se vám může lépe pracovat s tmavým pozadím. Chytrá inverze je oproti klasické inverzi jiná v tom, že převrátí barvy pouze těch částí systému, u kterých je to třeba. To znamená, že se například invertuje pozadí, avšak obrázky či dokumenty zůstanou zbarveny klasicky, bez inverze.

Další tipy a triky

Jak už jsem zmínil v úvodu, tak na našem magazínu vychází pravidelně každý den dva návody. Dopolední návod bývá určen operačnímu systému iOS, odpolední návod poté operačnímu systému macOS. Proto určitě sledujte náš magazín, abyste se dozvěděli ty nejlepší tipy a triky co nejdříve.

zpristupneni_ios_video_Fb

Dnes nejčtenější

.