Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Nefunkční iPhone mikrofon se musí hned řešit. Stárnutím dochází k opotřebení a iPhone 7 nefunkční mikrofon a reproduktor se ukazuje zašedlými ikonami. Jako majitelé iPhone 7 a iPhone 7 Plus jste se už možná setkali s nefunkčním mikrofonem nebo reproduktorem na svém zařízení. Nejste sami a vězte, že podobné potíže má nemalé procento uživatelů právětěchto modelů.

iPhone 7 nefunkční mikrofon a reproduktor ukáže zašedlou ikonou

Známý problém je označován jako „Loop Disease“, což znamená ve volném překladu něco jako „opakující se nemoc“. Je tak pojmenována, protože časem dochází k opotřebení zařízení a často se uvolní audio čip, který se nachází na základní desce. Výsledkem je nefunkčnost mikrofonu a reproduktoru.

Prvním příznakem je zašedlá ikona reproduktoru u probíhajícího hovoru nebo při diktování hlasové poznámky. Nefunguje ale ani nahrávání zvuku při natáčení videa. Postupně se telefon stává nepoužitelným, protože znatelně zpomaluje a v nejhorším případě se dokonce iPhone nepodaří užani zapnout.

Takto se problém projevuje: 

screen

Výměna základní desky nehrozí

Často se podobná porucha řeší rovnou výměnou celé základní desky, protože současná zařízení nedávají moc prostor pro opravu jednotlivých komponent. V tomto případě to ale není nutné a stačí zajít do servisu appleguru.cz, který provede jen opravu vadného čipu. Ušetříte tak spoustu peněz i čas.

Samotný Apple nehodlá, alespoň zatím, řešit opravu za své zákazníky. Občas se stane, že některé zařízení plošně trpí stejnou závadou a společnost se rozhodne vyjít uživatelům vstříc bezplatnou opravou. V tomto případě si každý musí obstarat nápravu sám.

Bazarový iPhone 7 se nemusí vyplatit

Pokud hodláte pořídit starší iPhone 7 nebo iPhone 7 Plus, zeptejte se původního majitele, zda s ním byl v servisu a tento problém řešil. V opačném případě ho totiž můžete mít brzy vy. Sice se nejedná o vážnou závadu a lze poměrně rychle vyřešit, ne všechny servisy ale dokáží opravu provést. K výměně audio čipu je totiž potřeba speciální pájka a mikroskop. Ne všechny iPhony 7 ale mohou být vadou postižené. Určitě se najde spousta telefonů, které budou bez problémů fungovat i několik let.

iphone-7-a-iphone-7-plus-fb

Dnes nejčtenější

.