Zavřít reklamu

Zisky z kategorie Služby jsou pro Apple rok od roku důležitější. Někteří analytici jsou dokonce toho názoru, že by mohly být za pár let dokonce vyšší, než ty, které generují prodeje iPhonů. Posledních několik měsíců však ukazuje, že tato předpověď tak úplně nereálná není. 

Do služeb se samozřejmě započítává i iCloud. Takto změníte jeho tarif: 

Výnosy ze služeb rostou v posledních letech raketovým tempem a nejinak tomu bylo i v prvních třech měsících tohoto roku. Kalifornský gigant totiž včera prozradil, že za uplynulé čtvrtletí činily výnosy 11,5 miliardy dolarů. Meziročně tak vzrostly o úctyhodných 1,6 miliardy dolarů. Co se pak týče uživatelské základny, ta se oproti 4. čtvrtletí loňského roku zvýšila o 30 milionů uživatelů a nyní tak dosahuje 390 milionů uživatelů. To však Applu v žádném případě nestačí – do roku 2020 totiž chce získat na půl miliardy uživatelů jeho služeb. Vzhledem k počtu aktivních jablečných, zařízení, který se pohybuje kolem 1,3 miliardy kusů, to však nic nereálného není.  

Kategorii Služeb, do které spadá App Store, iCloud, Apple Pay, AppleCare či Apple Music, v následujících měsících rozdmýchají velmi slušně i nedávno představené služby  News+,  TV+ a  Arcade. Zatímco první jmenovaná již v USA běží, zbylé dvě hodlá Apple spustit až letos na podzim. Jejich ceny však zatím nejsou bohužel známé. Jisté je nicméně alespoň to, že budou dostupné v České republice, jelikož na ně Apple na svém českém webu už od jejich představení láká. 

A jaké služby Applu využíváte nejvíce vy? Patříte mezi velké sponzory tohoto segmentu, nebo naopak Applu v tomto ohledu neplatíte absolutně za nic? Dejte nám vědět do komentářů. 

apple services fb

Dnes nejčtenější

.