Zavřít reklamu

Když Apple před pár lety světu představil první generaci Apple Watch, jen málokdo by tehdy věřil, že se právě dívá na produkt, který bude za pár let naprostým fenoménem a králem chytrých hodinek. Právě to však Apple Watch nyní bezesporu jsou, jelikož se jim v jejich prodejích daří čím dál více. To potvrdil včera i samotný Apple po odhalení finančních výsledků za první tři měsíce letošního roku.

Budou budoucí Apple Watch vypadat takto? :

Jak je již v posledních měsících zvykem, přesná prodejní čísla jablečných produktů jsme se bohužel nedozvěděli. Kategorie, do které Apple Watch spadají, však zaznamenala tržby ve výši 5,1 miliardy dolarů, což je o 1,16 miliardy dolarů více než ve stejném období před rokem. A jelikož jsou největším této kategorie Apple Watch, je jasné, že právě ony se o tento výsledek zapříčinily výraznou měrou. Za úspěch však může Apple děkovat třeba i AirPods, Apple TV, HomePodům či produktům od Beats.

Lákají čím dál více jablíčkářů 

Velice zajímavou informaci o Apple Watch včera prozradil i finanční ředitel Applu, Luca Maestri. Podle jeho slov si totiž jen 25 % prodaných Apple Watch v Q1 koupili majitelé straších verzí, zbylých 75 % hodinek pak zakoupili zákazníci, kteří doposud nevlastnili žádný z předešlých modelů. Cupertinské společnosti se tak daří svým produktem oslovovat čím dál více  uživatelů, což je pro něj skvělým příslibem do budoucna. 

Dá se očekávat, že skvělé prodeje Apple Watch budou pokračovat i v následujících letech. Apple pro ně totiž chystá celou řadu zajímavých vylepšení, díky kterým by měly být pro uživatele ještě atraktivnější. Spekuluje se například nad jejich schopností měřit hodnotu cukru v krvi neinvazivní cestou, zlepšení výdrže baterie či nativní aplikaci pro monitoring spánku, která bude zřejmě nabízet o poznání více možností než ty stávající od vývojářů 3. stran. Novou generaci by měl Apple představit již na podzim spolu s iPhony. 

apple watch black setup

Dnes nejčtenější

.