Zavřít reklamu

O micro-LED displejích se v souvislosti s jablečnými produkty hovoří poměrně intenzivně již několik let. Podle dostupných informací totiž Apple jejich využití tajně zkoumá a s jejich nasazením v budoucnu díky perfektním vlastnostem počítá. Užít bychom si díky nim měly perfektní zobrazení obsahu srovnatelné s OLED displeji, velmi nízkou spotřebu energie a snad i užší telefony, jelikož panely mají být samy o sobě velmi úzké. Není se tak čemu divit, že se směrem k této displejové budoucnosti začíná pomalu stáčet i přední dodavatel Applu – Foxconn. 

micro-LED displej Apple Watch by se mohl ještě více roztáhnout do stran: 

Zdroje portálu Economic Daily News prozradily, že začal Foxconn s vývojem speciálních výrobních postupů a technologií, které by mu v budoucnu měly právě hromadnou výrobu micro-LED displejů umožnit. Brzký start příprav má Foxconnu zajistit možnost dodávat Applu displeje pro jeho iPhony, což by pro něj znamenalo zajištění skvělých zisků. Jednoduché to však mít pravděpodobně nebude. O dodávky se totiž bude jako již tradičně ucházet hned několik společností, mezi kterými by se mělo dle dostupných informací z minulých týdnů objevit třeba i LG, Sharp či Samsung. Vzhledem k dlouholeté spolupráci s Applem je ale postavení Foxconnu v tomto ohledu velmi dobré a pokud budou jeho panely dostatečně kvalitní, zakázku dostat může. 

V tuto chvíli se bohužel nedá přesně říci, kdy bychom se mohli prvních jablečných produktů s micro-LED displeji dočkat. I ti nejuznávanější analytici totiž mění v tomto ohledu poměrně často své předpovědi, jelikož je o tomto tématu skutečně velmi málo zpráv. Shodují se však alespoň na tom, že jako první se micro-LED dočkají Apple Watch, na kterých si Apple jeho vlastnosti řádně otestuje, a následně je nasadí na jeho nejdůležitější produkt, kterým je iPhone. Zda to bude za rok, dva či pět je však ve hvězdách. 

foxconn-headquarters-fb

Dnes nejčtenější

.