Zavřít reklamu

Pokud jste příznivci Messengeru a zároveň vlastníte Mac, máme pro vás skvělou zprávu. Tento populární komunikátor se totiž dočká vlastní macOS aplikace a to již poměrně brzy. Konečně tak nebudeme muset využívat různé alternativy třetích stran, které mnohdy nefungují příliš spolehlivě. 

Do Messengeru nedávno dorazil Dark Mode: 

Oficiální oznámení této novinky sice zatím neproběhlo, Facebooku však unikla krátká zmínka na jeho blog. Z toho sice záhy zmizela, portál iGeneration ji však zaregistroval a zveřejnil. Podle smazaného příspěvku z blogu bude “macovská” verze nabízet prakticky všechny funkce mobilní verze včetně skupinových videokonferencí. Podle screenshotu, který byl na blogu přiložen, se prostředí macOS verze Messengeru nápadně podobná iPadu. Dočkáme se tedy aplikace rozdělené do dvou sloupců, přičemž první bude nabízet seznam konverzací a kontaktů a druhý pak samotné vlákno chatu, ve kterém budete moci komunikovat či sdílet soubory. 

mg-5066d1c4-e353-4594-bee5-w1000h584-sc

Podle dostupných informací se již macOS verze začíná pomalu testovat, přičemž její uvolnění je naplánováno na poslední měsíce letošního roku. Záležet samozřejmě bude především na tom, zda se nebude aplikace potýkat se závažnými chybami, které by její dokončení oddálily. Vzhledem k tomu, že do konce roku má Facebook spoustu času, je však odsouvání termínu vydání poměrně nepravděpodobné. Doufejme, že se tedy macOS Messenger Facebooku podaří a jablíčkáři s ním budou hned po vydání spokojení, stejně jako tomu je u jeho iOS verze. 

messenger macos

Dnes nejčtenější

.