Zavřít reklamu

Letošní iPhony dorazí za zhruba půl roku a leckterý analytik se snaží říct, jak budou nové vlajkové lodě Applu vypadat. Dle doposud dostupných informací se letošní jablečné smartphony nedočkají obří změny designu. Opět by měly dorazit dva modely s úhlopříčkou 5,8“ a 6,5“ s OLED displejem. Levnější model, prozatím nazývaný jako iPhone XR 2, pak opět s 6,1“ LCD displejem.

Zatímco přední strana iPhonů bude vypadat stejně jako v minulém roce, záda by se měla u všech třech modelů změnit. IPhony s OLED displejem se takřka 100% dočkají trojitého fotoaparátu, kdy ke stávajícím dvou čočkám přibude super-širokoúhlý objektiv. I iPhone XR 2 s v tomto ohledu dočká zlepšení. Japonský portál MacOtakara, jehož zdroje patří mezi ty nejvěrohodnější, totiž opět potvrdil,  že se tento model představí s duálním fotoaparátem, který by měl být tvořen širokoúhlým objektivem a teleobjektivem. Poměrně zajímavé přitom je, že kvůli snaze co nejvíce při výrobě ušetřit nasadí Apple do XR 2 stejný širokoúhlý objektiv a teleobjektiv jako do iPhonů 11.

Zatímco uspořádání dvojitého fotoaparátu bude zřejmě obdobné letošním modelům, trojitý fotoaparát bude situován do levého horního rohu se značně nesymetrickým uspořádáním, které se zrovna ne každému zamlouvá. V souvislosti s příchodem nových iPhonů se též hovoří o možnosti sdílení energie s jiným zařízením. Dobít AirPods 2.generace přiložením na iPhone by tak neměl být problém. Trendem letošního roku bude zřejmě příchod sítí nové generace 5G. Této vymoženosti se ale zřejmě dočkáme až v příštím roce s iPhony 12. Ač by to ještě před měsícem znělo jako sci-fi, modemové čipy podporující 5G zřejmě vyrobí pro Apple Qualcomm.

XR-fb

Dnes nejčtenější

.