Zavřít reklamu

O podpoře 5G síti u nových iPhonů se vedou debaty už nějakou tu dobu. Nějak se ale zapomnělo na iPady Pro, které by se podpory 5G měly taktéž dočkat. Avšak podle nejnovější zprávy jednoho z největších analytiků společnosti Apple, Ming-Chi Kua, to nebude dříve, než v roce 2021. Důvod je však vcelku zajímavý a dá se říct i revoluční.

Prohlédněte si nejnovější render iPhonu pro rok 2019, na který 5G síť ještě „nechytnete“:

Jablečná společnost by totiž u budoucích iPadů Pro měla využít nového typu elektronických desek, konkrétně na bázi LCP (polymerových tekutých krystalů). Ty by měly nahradit stávající plošné spoje PCB. Výroba iPadů Pro s revolučními LCP deskami by měla podle Kua započít ve čtvrtém kvartálu roku 2019, nejpozději však v prvním kvartálu 2020. Opět by se měly objevit dvě verze, konkrétně tedy 11” a 12,9”. Pokud čekáte naprostou změnu designu, tak jste nejspíše na omylu. Největší změnou by mělo být právě využití technologie ohebných LCP desek. Díky LCP dokáže jablečná společnost na jednu desku připojit o mnoho více komponentů. V případě budoucích iPadů Pro bude LCP využito k připojení antén, což výrazně zlepší kvalitu signálu a omezí jeho ztrátu. 

Nové iPhony by se podpory sítí 5G měly dočkat už v roce 2020, tzn. o jeden rok před jablečnými tablety. Je tomu tak i díky zakopání válečné sekery právě mezi Applem a společností Qualcomm. Podpora 5G sítí u nového iPadu Pro by výrazně napomohla tomu, aby kalifornský gigant opět mohl popostrčit svou teorii „iPad dokáže nahradit počítač“. O podpoře 5G u budoucích MacBooků totiž zatím nepadla ani jedna zmínka. 5G síť dokáže pracovat s rychlostí až 1 Gbps, což by mohlo být v souboji mezi iPadem a MacBookem pro iPad jakési „eso v rukávu“. Osobně si ale pořád myslím, že pouhá podpora 5G sítě rozhodně neudělá z iPadu náhražku MacBooku, či jiného notebooku.

iPad-final-fb

Dnes nejčtenější

.