Zavřít reklamu

Naučit se ovládat smartphone není pro většinu lidí nic složitého. Ostatně, stačí se porozhlédnout kolem sebe při procházce městem. Takřka stoprocentně totiž zahlédnete obrovské množství lidí v různém věku – od batolat po skutečně staré seniory – se smartphonem v ruce, který dokáží alespoň elementárně ovládat. Asi vás tak příliš nepřekvapí, že si se smartphony poradí i zvířata.

iPhony s bezrámečkovým designem už si zřejmě oblíbili i šimpanzi:  

 

Na internetu začalo před pár dny kolovat skoro až neuvěřitelné video šimpanze, který hravě zvládá ovládání aplikace Instagram na iPhonu X či XS. Opičák nemá problém jak s postupným prohlížením feedu na profilu, tak i se zobrazováním jednotlivých fotek či videí, přičemž ke všemu používá klasická ovládací dotyková gesta. Jak můžete na videu vidět, šimpanz skutečně ví, co dělá a telefon ovládá s jistotou. 

Opičák si za své chvilkové působení na Instagramu již vysloužil statisíce lajků, desítky tisíc nadšených pochvalných komentářů a miliony zhlédnutí napříč prakticky všemi velkými sociálními sítěmi a médii. Mezi nadšenými diváky se však samozřejmě objevují i odpůrci tvrdící, že smarphone šimpanzům do rukou nepatří, či uživatelé, kteří jsou z tohoto videa spíše zděšeni, jelikož s takovouto inteligencí u tohoto zvířete nepočítali. Ať už patříte do první, druhé či třetí skupiny, musíte svolně uznat, že něco podobného skutečně každý den nevidíte.

simpanz iphone

Dnes nejčtenější

.