Zavřít reklamu

Jony Ive pracuje v jablečné společnosti již od minulého tisíciletí a momentálně zastává roli viceprezidenta pro produktový design. Před pár dny s ním vyšlo interview, o které se postaral módní návrhář Kim Jones. V tom na sebe Ive prozradil spoustu zajímavostí a s jakými výzvami se ve své pozici musí vypořádávat. Jelikož Ive zastává skutečně důležitou roli v návrhu nějakého produktu, musí neustále myslet dopředu. Kvůli tomu se údajně cítí tak, jako kdyby žil již dva roky napřed.

Podle jeho slov při návrhu určitého produktu častokrát přijde na skvělou myšlenku, která se však v aktuální době nedá zrealizovat. Současná technologie tyto nápady zkrátka nedovolí a jeho tým musí buďto počkat, a nebo se pokusit o vývoj doslova na vlastní pěst. Tyto pocity Ive popsal jako vskutku zvláštní, jelikož ví, že by se takovýto produkt skutečně slušně prodával, avšak z důvodů nedostačujících technologií musí zkrátka čekat. Na tato slova navazuje popis práce s novými materiály, která častokrát dokáže skutečně frustrovat a není to tak jednoduché, jak se prvně může zdát. Jelikož žijeme v 21. století, ve vcelku vyspělé době, máme na výběr hned z několika možných materiálů. Při návrhu určitého produktu se však musí vybrat ten nejvhodnější, avšak tato volba není nikdy procházkou růžovým sadem. Musí se totiž brát v potaz jeho barva, odolnost a nebo šetrnost vůči životnímu prostředí.

V závěru rozhovoru se Jony Ive popisuje jako nesmírně zvídavý člověk, který se nad produktem zamýšlí do poslední vteřiny. Při samotném návrhu si taktéž musí být silně vědom toho, aby byly dodrženy jakési hodnoty Applu. Celé interview si můžete přečíst na portálu Document.

jony-ive-fb

Dnes nejčtenější

.