Zavřít reklamu

Že budoucnost patří samořiditelným autům tvrdí již řadu let velké množství všemožných analytiků, ale i představitelů velkých světových automobilek. Přestože není zatím zcela jasné, kdo první skutečně kvalitní autonomní auto nabídne, mnohé společnosti investují do technologií potřebných pro správné fungování tohoto projektu obrovské částky. A ani Apple není v tomto ohledu samozřejmě jiný. Ostatně, mnozí jablíčkáři jsou přesvědčeni o tom, že ve svých laboratořích chystá dokonce svůj automobil, u kterého bude samořiditelné systémy využívat. Ty už dokonce řadu měsíců testuje na upravených automobilech na kalifornských silnicích. Podle nové zprávy to však vypadá, že své testování alespoň mírně utlumil. 

Takto vypadají auta, na kterých Apple své systémy testuje: 

V uplynulých měsících se flotila jablečných samořiditelných vozů relativně rychle rozrůstala a nejeden tak nabyl přesvědčení, že se projekt Applu pomalu blíží do finiše. Zatímco však ostatní společnosti své flotily stále rozšiřují a testují lidově řečeno “o sto šest”, Apple naopak počet svých vozů snížil a to ze 72, které minulý měsíc využíval, na “pouhých” 69. Razantně též snížil počet řidičů, kteří musí v automobilu při testování sedět a to ze 144 na 110. 

Proč se Apple k tomuto kroku odhodlal je v tuto chvíli zahaleno tajemstvími. Faktem však je, že na začátku tohoto roku údajně z projektu zabývajícím se právě autonomním řízením a vlastním autem odvolal na 200 zaměstnanců, z čehož mnozí usuzují, že se dostal do slepé uličky a práce na projektu tak dává raději k ledu. Na druhou stranu ale později přetáhl do svých řad jednoho z předních představitelů Tesly, který v ní měl na starost elektrické pohonné jednotky. Až čas tak ve výsledku ukáže, co tyto kroky znamenaly. 

lexus

Dnes nejčtenější

.