Zavřít reklamu

O majitelích iPhonů se říká ledacos. Nejrůznější více či méně pofidérní studie tvrdí, že vlastníci jablečných smartphonů mají sklony k extroverzi, nebo jim přisuzují různé specifické vlastnosti či záliby. Server iDropNews vypracoval na základě těchto studií ilustrativní profil typického majitele iPhonu. Následující řádky berte se značnou rezervou, a určitě nám dejte do komentářů vědět, zda jste se alespoň v jednom z bodů našli.

Jste zdravější

Zní to zvláštně? Podle některých průzkumů jsou majitelé iOS zařízení zdravější než lidé, kteří vlastní smartphone s operačním systémem Android. Na základě četných dotazníků bylo zjištěno, že majitelé iPhonů často jedí jogurty, oříšky, a chutná jim zázvor. Dávají také přednost kuřecímu masu před žebírky. Majitelé smartphonů s OS Android zase upřednostňují pizzu a popcorn.

Sebekontrola

O vaší osobnosti může vypovídat i to, v jakém stavu je váš iPhone a jak často ho berete do rukou. Vědci se domnívají, že lidé, kteří mají na první stránce své plochy aplikace pro sociální média a často tyto sítě kontrolují, mají tendenci hůře ovládat své impulsy a bývají obecně méně trpěliví. Na opačném konci spektra se pak nacházejí uživatelé, kteří svůj smartphone berou do ruky jen v nutných případech.

Kryt jako odraz osobnosti

Kryt, ve kterém svůj iPhone nosíte, může vypovědět hodně o tom, jak svůj smartphone nejčastěji používáte, ale také o tom, jaký je váš životní styl a záliby. Masivnějším krytům s gumovými okraji dávají podle průzkumu přednost dobrodružně založení uživatelé, zatímco kryt ve stylu peněženky je typický pro starší, konzervativněji založené majitele iPhonů. Lidé, kteří svůj smartphone nosí v pouzdře se speciálním osvětlením pro pořizování selfies, jsou zase rádi středem pozornosti, často vymetají večírky a jsou hodně otevření. Jednoduché kryty bez ozdob jsou zase typické pro praktické, spolehlivé, důvěryhodné uživatele.

Prokrastinujete? iPhone to na vás prozradí

Někteří lidé označují majitele iPhonu za osobnosti, které musí mít každou novinku. To se týká i nových modelů iPhonů. Pokud se ale váš iPhone vyznačuje známkami opotřebení nebo dokonce prasklým sklem, budete s největší pravděpodobností patřit k opačnému extrému. Lidé, jejichž smartphone jeví známky opotřebení, bývají skromní a nehoní se na nejnovějšími trendy. Mají ale také údajně větší sklon k prokrastinaci.

Zvyk, nebo trend?

Psycholožka Susan Weinschenk v jednom ze svých rozhovorů uvedla, že uživatelé, kteří si každý rok pořizují nový model iPhonu, nemusí být nutně těmi, kteří slepě následují nejnovější trendy. Může také jednoduše jít o lidi, pro které je každoroční nákup nového iPhonu zaběhnutým zvykem. Na druhou stranu uživatelé, kteří jsou více orientovaní na cíl, mění modely svých iPhonů méně častěji.

iphone relax fb

Dnes nejčtenější

.