Zavřít reklamu

Přestože se Apple Pay pomalu rozšiřuje do dalších a dalších zemí, Slovensku se zatím úspěšně vyhýbá. To se však již brzy změní. Není tomu totiž tak dlouho, co blížící se příchod Apple Pay potvrdily hned dvě slovenské banky a dnes vykřesala jiskřičku naděje na svém Facebooku banka další – konkrétně Tatra banka. 

Takto jednoduše si Apple Pay zaktivujete: 

Přestože datum spuštění je stále zahaleno tajemstvími, je prakticky jasné, že nás od něj dělí dny, maximálně týdny. Podobné oznámení totiž musel bankám posvětit samotný Apple, který s nimi má jinak podepsané velmi striktní smlouvy o mlčenlivosti. Ten by jim však zveřejnění takového vyjádření takřka stoprocentně ve chvíli, kdy by Slovensko dělila od startu Apple Pay dlouhá doba, nepovolil. 

58384683_10156875696440743_908386089910140928_n

Poměrně zajímavé je, že se ještě nedávno víceméně počítalo s tím, že Česko a Slovensko se spuštění Apple Pay dočká zároveň. Zatímco však Češi již přes Apple Pay platí více než dva měsíce, Slováci na tuto vychytávku bohužel stále čekají. To může být zapříčiněno zejména zdlouhavými a komplikovanými vyjednáváními se samotnými bankami, které měly start Apple Pay pozdržet o několik měsíců i v Česku. Finanční podmínky, které si Apple diktuje, jsou totiž pro mnohé banky jen těžko překousnutelné a to i přesto, že je o službu ze strany klientů obrovský zájem.

Nezbývá tedy než doufat, že se Slovákům v aplikaci Wallet již brzy objeví možnost karty svých bank přidat a ti si tak budou moci Apple Pay stejně jako my naplno vychutnat. Jedná se totiž o parádní věc, která nejednomu z nich výrazně usnadní život. 

apple-pay-fb

Dnes nejčtenější

.