Zavřít reklamu

Spekulace z posledních týdnů se naplnily. Ode dnešního rána mohou rakouští jablíčkáři do svých iPhonů, iPadů, Apple Watch a Maců nahrávat platební karty a platit jimi přes službu Apple Pay, která před více než dvěma měsíci dorazila i do České republiky. Potvrzují to příspěvky rakouských jablíčkářů, které se od časných ranních hodin objevují na sociálních sítích. 

Takto lze Apple Pay zaktivovat: 

Podpora rakouských bank je v porovnání s Českem poměrně slabá. Jablečnou platební službu totiž v tuto chvíli podporují jen Erste Bank a N26, další bankovní i nebankovní instituce se pak mají dle dostupných informací připojit později. Rakušany tak může těšit alespoň fakt, že do Apple Pay nahrají bez problému jak karty od Visy, tak i Mastercard, což představovalo například pro klienty České spořitelny problém. 

Kdy dorazí na Slovensko? 

Zatímco v Německu, Polsku a Rakousku již tedy mohou jablíčkáři přes svá zařízení vesele platit, poslední soused České republiky – Slovensko – na zprovoznění služby stále čeká. V minulých měsících se sice objevilo poměrně dost spekulací o brzkém spuštění, avšak ani jedna z nich se nakonec neukázala jako pravdivá. Jelikož však již slovenské banky veřejně potvrzují blížící se příchod služby do země, je poměrně pravděpodobné, že nás od jejího spuštění dělí poslední dny či týdny. 

A jak jste spokojení s platbami přes Apple Pay vy? Upřednostňujete jej před kartou, nebo vás naopak služba až tolik nenadchla a po počátečním nadšením jste se opět vrátili ke klasické plastové kartě? 

apple-pay-fb

Dnes nejčtenější

.