Zavřít reklamu

Celosvětový nástup vysokorychlostních 5G sítí se nezadržitelně blíží. Výrobci smartphonů jsou si této skutečnosti velmi dobře vědomi a své chystané modely proto již pro příjem 5G uzpůsobují. Ani Apple v tomto ohledu nechce zaspat, byť ještě donedávna vše nasvědčovalo tomu, že se mu 5G příliš brzy přijmout nepodaří. Díky zakopání válečné sekery s Qualcommem má však nyní důvod k radosti, jelikož se může právě o tuto společnost v dodávkách 5G modemů opřít. Přesně to potvrdil nyní i přední Apple analytik Ming-Chi Kuo. 

Podle Kua můžeme s iPhony s podporou 5G v příštím roce počítat. Modemy, které příjem této nové sítě zajistí, pak budou dodávat Qualcomm se Samsungem. Dva dodavatelé jednoho komponentu mají Applu přinést hned tři výhody – menší riziko spojené s problémy s dodávkami, nižší náklady a daleko větší možnosti vyjednávání jak s jednou, tak i druhou stranou. Modemy se však od sebe samozřejmě téměř lišit nebudou, takže to, zda vám v telefonu tepe Qualcomm či Samsung zřejmě vůbec nepoznáte. 

Bude to právě lákadlo 5G, co prodeje iPhonů v roce 2020 solidně rozdmýchá. Zatímco letos má Apple údajně prodat zhruba 65 až 70 milionů vlajkových modelů, příští rok by to mohlo být o pět až deset milionů více. Co se týče celkové prodejnosti iPhonů, ta by se měla v roce 2020 pohybovat mezi 195 až 200 miliony kusů, zatímco letos “jen” mezi 188 až 192 miliony kusů. I zde si tak Apple vcelku slušně polepší. 

V tuto chvíli se tak dá s příchodem 5G iPhonů v příštím roce víceméně počítat. Na tom, že dorazí, se totiž shodlo již několik na sobě nezávislých zdrojů a i kroky Qualcommu a Intelu naznačují, že se jich skutečně dočkáme. Kromě 5G ale předpovídají někteří analytici pro budoucí iPhony i další velké změny v čele s novým designem. Na potvrzení si ale budeme muset počkat ještě více než rok. 

5g fb

Dnes nejčtenější

.