Zavřít reklamu

Hra zdarma vždy hráče potěší, ale ta dnešní s sebou nese hořkou pachuť. Ubisoft se totiž rozhodl dočasně zpřístupnit zdarma hru Assassin’s Creed: Unity v souvislosti s nedávným požárem světoznámé katedrály Notre-Dame v Paříži.

Herní série Assassin’s Creed se už od svého prvního dílu vždy snažila o co největší historickou přesnost. Alespoň co se týče míst, kde se odehrávala. Podívat jsme se tak v průběhu let mohli třeba do historického Londýna, Ameriky v době války za nezávislost a také Paříže. V ní se odehrával děj právě dílu s podtitulem Unity, který je nyní dostupný pro Windows zcela zdarma skrze platformu Uplay.

Ve hře si budeme moci prohlédnout katedrálu Notre-Dame v celé její kráse. Ztvárněna je opravdu detailně a každá cihla i věž jsou přesně tam, kde mají být. Navíc můžeme obdivovat i krásy uvnitř katedrály, kam můžeme s postavou také dojít a proběhneme se i po střeše. V sérii Assassins Creed jsou vždy hlavní hrdinové zdatnými lezci, takže můžeme vyšplhat například na nyní již zničenou centrální věž a kochat se krásou Paříže.

Se stáhnutím hry příliš neotálejte, jelikož bude dostupná zdarma pouze do 25. dubna. Hra je dostupná zdrama pouze pro počítače, bohužel konzolisti mají tentokrát smůlu. Dále se sluší poznamenat, že se tento herní gigant rozhodl věnovat 500.000 € právě pro účely sbírky na obnovu a rekonstrukci katedrály Notre-Dame. Ta by podle prvních odhadů měla zabrat několik desítek let, takže bude trvat opravdu dlouho, než se vrátí do stavu co nejvíce podobnému tomu, v jakém byla ještě před pár dny. Do té doby se můžeme její krásou kochat alespoň v Assassin´s Creed: Unity.

notre-dame ac unity fb

Dnes nejčtenější

.