Zavřít reklamu

Pokud vlastníte Apple Watch a Mac, velmi pravděpodobně máte tyto produkty nastaveny tak, aby bylo možné počítač hodinkami po probuzení odemknout. Ostatně, tato funkce je skutečně parádní a dokáže ušetřit v případě, že Mac mnohokrát za den uspíte a znovu probudíte, spoustu času. Odemykáním však spolupráce Apple Watch a Macu ani zdaleka nekončí. 

Vývojáři Guilherme Rambovi se podařilo od zdrojů pracujících na novém macOS 10.15 zjistit, že by do něj přibudou rozšiřující funkce právě pro spolupráci s Apple Watch. Ty by na sebe nyní údajně mohly převzít některé či dokonce všechny funkce Touch ID z MacBooků Air či Pro. Přes hodinky by tedy bylo možné přihlašovat se na určité weby, zobrazovat si hesla nebo dokonce potvrzovat nákupy přes Apple Pay. Jak už jsem však uvedl výše, počet novinek, které Apple Watch ve spolupráci s Macem zvládnou, Rambo neví. 

Pokud Apple nové možnosti pro Apple Watch do macOS 10.15 nasadí, zcela určitě se dočkáme nového uživatelského rozhraní, které bude sloužit pro potvrzování našich požadavků, jako tomu je i u Apple Pay, které je nutné na Macích potvrdit přes Touch ID. Tím by Apple zamezil případným nechtěným úkonům, ke kterým by mohlo čas od času docházet. Místo otisku prstu bychom tak mohli k potvrzení platby na Macu či zobrazení hesla použít například trojité stisknutí bočního tlačítka či něco podobně intuitivního. 

Doufejme, že jsou Rambovy zdroje skutečně věrohodné a podobné vylepšení nám Apple na WWDC na začátku letošního června představí. Rozhodně by totiž bylo prospěšné a to zejména pro uživatele starších Maců. Apple Watch by díky němu navíc bez debat dostaly další skvělý rozměr, díky kterému by byly pro nejednoho jablíčkáře ještě lákavější. 

apple_watch_mac_fb

Dnes nejčtenější

.