Zavřít reklamu

Napříč celou jablečnou komunitou je velmi populární program CleanMyMac X, který se dokáže postarat o bezproblémové vyčištění vašeho Macu. Program toho zvládne skutečně mnoho a o jeho vlastnostech jste si na našem webu mohli přečíst již několikrát. V jeho poslední aktualizaci do něj přibyla zbrusu nový modul zvaný Space Lens, který dokáže vizuálně zobrazit váš disk a pomoct vám tak s jeho úklidem. Pojďme se na to tedy podívat společně.

Po otevření programu musíme nejprve z levého pásu karet zvolit modul Space Lens a následně spustit sken, který projede celý náš pevný disk a sestaví k němu zmiňovanou vizuální mapu. Jakmile je sken hotov, zobrazí se vám jednotlivé složky vašeho disku seřazené dle velikosti, mezi kterými můžete pohodlně překlikávat, přičemž změnu vidíte ihned na pravé straně – ve vizuální mapě. V mém případě zabírá nejvíce místa složka ApplicationsUsers. Abychom si ukázali, co Space Lens skutečně zvládne, přešel jsem do složky Users a zvolil svůj účet. Po tomto kroku jsem si všiml, že složka zaloha, kterou již nadále nepotřebuji a pouze jsem ji v minulosti zapomněl odstranit, zabírá spoustu místa. Z tohoto důvodu jsem na ni klepl pravým tlačítkem a zvolil možnost Select „zaloha“ for Removal. A to je vše, následně již stačilo pouze klepnout na tlačítko Remove a mou volbu potvrdit, díky čemuž jsem naprosto přehledně a bezpečně odstranil složku plnou nepotřebných dat.

cleanmymac-x-space-lens

Tento nový modul vám na vašem disku pomůže bezpečně najít a odstranit vámi zapomenutá nebo nepotřebná data. Pokud máte k Macu připojen například externí disk, můžete tuto funkci aplikovat i na něj. Osobně jsem za tuto novinku nesmírně rád, jelikož se mi častokrát stane, že si soubory pouze někam přesunu a následně na ně úplně zapomenu, kvůli čemuž mi následně naprosto zbytečně zabírají místo na disku.

cleanmymac

Dnes nejčtenější

.