Zavřít reklamu

Poslední dny jsou na úniky informací ohledně chystaných operačních systémů opravdu bohaté a ani dnes tomu nebude jinak. Vývojář Guilherme Rambo totiž získal od svých zdrojů přímo v Applu další detaily o novinkách pro iOS 13 a macOS 10.15. Ty se tentokrát týkají aplikací Najít iPhone a Najít přátele. 

Takto jednoduše si můžete zobrazit v Najít iPhone globus: 

Tyto dvě aplikace, které se dají díky jejich využití bez problému zařadit mezi nejužitečnější nativní aplikace iOS, se chystá podle Rambových zdrojů sloučit Apple do jedné jediné aplikace. Ta je kódově označována jako “GreenTorch” a dle dostupných informací jí již vývojáři Applu interně testují. Nová aplikace má být dostupná jak na iOS, tak na macOS a nabídne samozřejmě veškeré funkce, na které jsme zvyklí z jejich stávajících verzí. Poměrně zajímavé pak je, že by měla aplikace nabízet i vylepšenou možnost pro hledání jednotlivých zařízení, která by měla umožnit jeho sledování i v případě, že nebudou připojena k Wi-Fi a mobilní síti. To by teoreticky mohlo velmi slušně napomoci například v situaci, kdy bude telefon odcizen. 

Apple však chce jít podle zdrojů ještě dál. Pracovat má totiž na zcela novém hardwarovém produktu, který nese interní označení B389 a jeho účel bude jediný – zobrazovat v přepracované aplikaci Najít iPhone i produkty, které nejsou z dílny Applu. Ačkoliv o novince zatím příliš mnoho informací nemáme, zřejmě bude fungovat jako jakási “nálepka”, kterou určitý produkt jednoduše otagujete a v případě, že se od něj vzdálíte, vás na to upozorní váš iPhone. Tato vychytávka by tak mohla výrazně napomoci lidem, kteří mají problémy například se zapomínáním svých věcí v kavárnách. Do tohoto produktu by měli být schopni též uživatelé nahrávat určité údaje, které by mohly napomoci k jejich případnému navrácení, pokud by je přeci jen nalezli. Novinka by tak mohla teoreticky fungovat alespoň částečně na principu NFC. Kdy se jejího představení dočkáme však v tuto chvíli není jasné. V úvahu však připadá září, kdy by jí mohl Apple představit po boku svých iPhonů. 

Obecně se dá říci, že má Apple letos se svými softwary skutečně velké plány, které zní uším uživatelů skutečně parádně. Doufejme, že se tedy podaří veškeré myšlenky a vize dotáhnout k dokonalosti a jablíčkáři budou po jejich představení jen a jen spokojeni. Poslední roky totiž bohužel převládala spíše skepse a zklamání – tedy věci, které produktům od Applu rozhodně nesluší. 

iphone

Dnes nejčtenější

.