Zavřít reklamu

Společnost Apple v nedávno vydaném dokumentu upozornila na pozoruhodnou souvislost mezi nabíjením Apple Pencil druhé generace za pomoci iPadu Pro a problémy s odemykáním automobilu na dálku. Apple uvádí, že při tomto způsobu nabíjení Apple Pencil může dojít k rušení signálu, umožňujícího za běžných okolností odemčení vozu dálkovým ovládáním.

Apple Pencil 2 je kompatibilní pouze s novými iPady Pro: 

O bizarním jevu informoval mezi prvními server iGeneration. Jednoduchým řešením problému je přerušit aktivní nabíjení Apple Pencil iPadem Pro ve chvíli, kdy chcete svůj vůz odemknout. K potížím by podle Applu nemělo docházet v případě, že je Apple Pencil umístěná na iPadu, ale je plně nabitá. K rušení zmíněného signálu samozřejmě dochází pouze tehdy, když se iPad Pro s Apple Pencil nachází v blízkosti právě odemykaného vozu.

Pokud nabíjíte svou Apple Pencil (2. generace) za pomoci iPadu Pro a poblíž se nachází dálkové ovládání k odemykání vašeho vozu, může dojít k tomu, že rušení signálu zabrání odemčení vašeho auta na dálku. Pokud k tomu dojde, můžete jednoduše odstranit iPad Pro z blízkosti dálkového ovládání nebo oddělit Apple Pencil od iPadu Pro. Poté, co bude nabíjení Apple Pencil dokončeno, přestane docházet k rušení signálu,

stojí v dokumentu, vydaném společností Apple.

Pokud jste se tedy v posledních měsících setkávali s problémy při odemykání vašeho automobilu a vlastníte iPad Pro s Apple Pencil 2. generace, už víte, jaká může být příčina. Řešení je ale naštěstí skutečně velmi jednoduché a spolehlivé, takže se svým novým jablečným tabletem loučit rozhodně nebudete.

apple-pencil-2-recharging

Dnes nejčtenější

.