Zavřít reklamu

Žijeme v době, kdy si i tkaničky u bot můžete zavázat pomocí aplikace, a tak bylo jen otázkou času, kdy i vůni ve svém bytě dokážete vykouzlit pomocí jednoduchého stisknutí displeje svého telefonu. S řešením pro smart parfumaci vaší domácnosti přichází společnost Rituals, která se v posledních letech v České a Slovenské republice rozšířila téměř do všech nákupních center a lidé si ji oblíbili.

Kosmetika a vůně založené na prastarých rituálech se těší oblibě a nyní přináší do všeho toho starého a posvátného také část moderna. Rituals Perfeme Genie je totiž smart difuzér umožňující provonění vašeho bytu, domu nebo kanceláře pomocí pouhého stisknutí tlačítka na displeji telefonu. To vše navíc v elegantním obalu, s šesti vůněmi a s možností využívat vůně jen tehdy, kdy jste doma a kdy si to zrovna přejete. Již žádné plýtvání vůněmi v době, kdy jste pryč, již žádné vonné tyčinky, které po pár dnech necítíte, přichází čas na smart řešení.

Rituals Perféme Genie

Co se samotného designu týká, záleží jako vždy na vkusu každého čtenáře. Osobně se mi Perfume Génie jako takový líbí a přijde mi, že se designově hodí ke stylu společnosti Rituals jako takové. Jedná se o design, který může být perfektní součástí vašeho interiéru v případě, kdy podobný styl vyhledáváte, ale i v případě, kdy se bude jednat o ojedinělý kousek. Jak vidíte na fotografiích, je možné jej kombinovat s masivním dřevem a například lampičkou z Itálie a vše vypadá velmi dobře.

Na druhou stranu jej můžete položit i na moderní stolek se skleněným povrchem. Zpracováním a váhou vás Rituals přesvědčí, že se nejedná jen tak o nějakou hračku. Celé tělo je totiž kovové a jen samotné odnímatelné víko váží pár set gramů. Celý přístroj je pak tvořen z kovového obalu a vnitřností z plastu, do kterých se vkládá cartridge se samotnou vůní.

Happy budha rituals

Tu je díky snadné demontáži možné kdykoli vyjmout a vyměnit za jinou vůni, přičemž k vyprchávání vyjmuté lahvičky dochází jen minimálně a není tedy problém střídat několik vůní. Ostatně to, jak to vypadá v samotném přístroji i jak vypadá výměna cartridge si můžete prohlédnout v následující galerii.

Přístroj se připojuje do domácí Wi-Fi sítě a ovládat jej můžete přes internet odkudkoli na světě. K dispozici je samozřejmě adaptér, jenž je součástí balení, ale také integrovaná baterie, díky které můžete Perfeme Genie přenášet po celém bytě a využívat tam, kde se vám to zrovna hodí. Díky tomu vám stačí jeden přístroj na celou domácnost nebo do kanceláře a zároveň zasedací místnosti.

V rámci samotné aplikace máte možnost připojit svůj Perfume Génie a poté jej jednoduše aktivovat, nastavit intenzitu vůně a velikost místnosti, jenž chcete provonět.  Vše můžete nastavit v několika úrovních a určit tak, jak moc intenzivně chcete místnost provonět. Další možností je pak naplánovat automatické zapnutí a dobu, po kterou má být přístroj v provozu. To je pro mě osobně nejlepší funkce z celého přístroje. Pokud například víte, že do kanceláře vstupujete pravidelně okolo 9:00, můžete si nastavit, aby se vůně spustila v 8:45 každý všední den a vstupujete do příjemně vyvoněné místnosti.

V aplikaci taktéž máte možnost přidat více přístrojů a zjistit stav jejich baterie nebo sílu signálu. Samotný přístroj je napojen na lokální wi-fi a můžete jej tedy ovládat i když nejsem doma prostřednictvím internetu. Jakmile se například blížíte k domu, můžete spustit provonění na dálku. Co mi však naopak chybí je upozornění na množství zbývající vůně.

Rituals parfumator

To zkrátka nemáte šanci nikde v aplikaci monitorovat a na to, že vůně došla, vás upozorní až samotný přístroj pomocí toho, jak bliká. Doufám, že v nejbližší aktualizaci se této funkce však dočkáme také v samotné aplikaci. Ta je jinak jak vidíte naprosto jednoduchá a přehledná, takže si s ní poradí i lidé, jenž zrovna neoplývají nadáním na technologie.

Co se týká samotných vůní, ty jsou k dispozici ve formě takzvaných cartridge, jenž znají velmi dobře majitelé vozů například od značek Mercedes nebo BMW, kteří je používají v rámci parfůmace svých vozidel. Cartridge se kupují samostatně a obsahují silný koncentrát s vůní, který dokáže provonět byt po dobu 270 hodin.

Nyní si možná říkáte, že to není zrovna zázračný čas, ovšem je důležité si uvědomit že je to čas měřený pouze tehdy, kdy máte aktivně zapnutý samotný přístroj a vůně je šířena po bytě nebo domě. V momentě, kdy vypnete přístroj, vůně je v bytě ještě několik hodin cítit bez toho, aniž byste spotřebovávali další vůni z cartridge. Cena jedné cartridge je 35€ a při používání hodinu denně vám vydrží 270 dní, což rozhodně není málo.

Standardní vůně v podobě vonných tyčinek vydrží většinou dva měsíce, což znamená, že můžete vůni přes Rituals Perfume Genie používat každý den 4,5 hodiny, abyste se dostali na tento čas. Oproti standardním vonným tyčinkám je však vůně v momentě, kdy zapnete přístroj mnohem intenzivnější a vzhledem k tomu, že nevoní neustále, nedochází k její ignoraci. Pokud máte totiž v místnosti vonné tyčinky, po pár dnech je zcela přestáváte cítit kvůli tomu, že voní neustále a vaše smysly je již ignorují, to však v tomto případě nehrozí. Právě fakt, že kdykoli, kdy přístroj zapnete vůni skutečně cítíte, se mi líbí ze všeho nejvíc.

K dispozici jsou v současné době cartridge s vůněmi Ritual of Sakura, Hammam, Happy Budha, Dao, Ayurveda. Jedná se o vůně, které není potřeba lidem, jenž Rituals znají, nijak blíže představovat a osobně jsme rád, že společnost zvolila právě standardní vůně, které má k dispozici také v mnoha dalších produktech od mýdel počínaje až po krémy na ruce nebo tělo. Celý byt vám tedy může vonět stejně jako voníte vy sami nebo například váš vůz.

Pokud vás baví moderní technologie a chcete je mít všude, kde to jen lze, pak je Rituals Perfume Génie pro vás. Máte díky němu kontrolu nad tím, kdy přesně a jak intenzivně chcete prostor provonět a můžete se spolehnout, že vůní jednak zbytečně neplýtváte v době, kdy nejste doma a zbytečně nezatěžuje například vaše domácí mazlíčky a také na to, že kdykoli ji zapnete, budete ji skutečně cítit.

Co se ceny týká, je na každém, zda mu vůně do bytu stojí za investici 95€ do samotného přístroje a 35€ do každé cartridge. Mě osobně ano a ze všeho nejvíc se mi líbí možnost plánování, kdy mi místnost přístroj provoní předtím, než do ni ráno vstoupím. Pokud si pořídíte Ritual Perfume Génie například do kanceláře, můžete si nastavit její provonění na všední dny přesně předtím, než vstoupíte. To je přesně to, co jsem očekával a co se mi líbí. Novinku zatím můžete zakoupit pouze v zahraničí, nejblíže v Rakousku a Německu, ovšem pevně věřím, že se již co nevidět dostane také k nám.

Rituals parfumator
Rituals parfumator

Dnes nejčtenější

.