Zavřít reklamu

Google je nejvýdělečnější internetovou společností na poli inzerce. To mu však nestačí a chce velké zisky i ze své další velké platformy – Google Maps. Tato služba byla spuštěna už před 14 lety a momentálně ji využívá více než miliarda lidí po celém světě. Není tedy divu, že zde Google vidí potenciál.

Momentálně to vypadá, že na poli vyhledávání už jsou možnosti pro inzerování vyčerpány a Google se tak snaží nabídnout nové možnosti, jak inzerovat pomocí Maps. Především by k tomu mělo pomoct zvýšení počtu dat o místech a firmách přímo v mapách, aby je více uživatelů využívalo přímo pro hledání ideální restaurace či jakéhokoliv jiného podniku. Měli bychom se v budoucnu dočkat také většího důrazu na zvýraznění podniků v našem okolí. To je také potenciální možnost pro nabídnutí placeného „zvýraznění“ vaší firmy.

Už v minulém roce bylo implementováno rozšíření hlasové navigace, která nyní využívá jména společností, které jsou už nyní velkými klienty Googlu. Namísto „zahněte doprava na Schindler Avenue“ tak uživatel slyší „zahněte doprava za Starbucksem“. I zde se tak nabízí prostor pro zaplacení si hlasového „promování“ vaší firmy, díky němuž bude více v podvědomí uživatelů.

Firmy si také mohou zaplatit, aby se zobrazovaly na předních příčkách ve vyhledávání. Starbucks bude chtít jistě být na prvním místě, pokud uživatel chce najít nejbližší kavárnu v jeho okolí a podobně. Je tedy jasné, že možností, jak v Google Maps inzerovat, je skutečně mnoho. Google si je této skutečnosti vědom a obrací svou pozornost právě sem. Můžeme tedy očekávat, že v budoucnu zde bude zobrazováno více placeného obsahu, avšak nepůjde o klasické reklamy, nýbrž například právě o výsledky vyhledávání nebo zobrazení podniků v našem okolí.

google-fb

Dnes nejčtenější

.