Zavřít reklamu

Máte doma malé dítě? Chodíte často na různé přednášky? Máte horší sluch? Pokud jste si alespoň u jedné z předchozích otázek odpověděli kladně, tak jste tady dnes naprosto správně. Věděli jste o tom, že váš iPhone můžete použít jako externí mikrofon? Teoreticky to znamená, že se váš iPhone stane zdrojem zvuku, který potom zasílá pomocí Bluetooth do naslouchátka. V praxi to funguje například tak, že váš iPhone položíte do pokoje se spícím dítětem a funkci si aktivujete. Jakmile poté ve vašich AirPods, či jiném naslouchátku s certifikací MFi, uslyšíte brek, víte, že je vaše dítě vzhůru. Možností využití je hned několik a záleží jen na vás, jakým způsobem ji využijete.

Používání živého poslechu

Funkce, o které jsme si v úvodním odstavci řekli pár informací, se nazývá Živý poslech. Postup aktivace Živého poslechu se liší podle toho, zdali vlastníte naslouchátko s certifikací MFi (Made For iPhone), anebo jablečné AirPods. Pojďme se společně tedy podívat, jak v obou případech postupovat.

Živý poslech s MFi naslouchátkem

V případě, že vlastní naslouchátko s MFi certifikátem, tak se na vašem iPhonu přesuňte do nativní aplikace Nastavení. Zde poté rozklikněte kolonku Obecné, kde se přesuňte do známé sekce Zpřístupnění. Zde už poté stačí sjet níže, dokud nenarazíte na kolonku MFi naslouchátka, kterou rozklikněte. Tady už se pouze stačí připojit k vašemu naslouchátku. Po připojení si můžete ještě různými předvolbami vaše naslouchátko přenastavit, abyste zvuk slyšeli co možná nejlépe.

Živý poslech s AirPods

Pokud vlastníte AirPods, či jiné naslouchátko bez certifikace MFi, tak je prvně nutné je skrze Bluetooth spárovat a připojit. Po připojení přejděte v Nastavení do záložky Ovládací centrum, kde se přesuňte do sekce Upravit ovládací prvky. V seznamu poté najděte možnost Sluch, kterou pomocí zelené ikony plus přidejte do ovládacího centra. Teď, když budete chtít naslouchání skrze AirPods či jiné zařízení aktivovat, tak stačí gestem otevřít ovládací centrum a kliknout na ikonu ucha.

Jak už jsem jednou zmínil, tak možností, kdy můžete živý poslech využít, je opravdu několik. Můžete ho využít jako dětskou chůvičku, mikrofon na přednáškách, či dokonce jako špehovací zařízení, kdy si nejste jistí věrností ve vztahu. K ničemu vás samozřejmě nenabádám a všechny následky si v případě využití posledního tipu nesete sami.

naslouchatko_iphone_fb

Dnes nejčtenější

.