Zavřít reklamu

Hra Little Nightmares vyšla v roce 2017 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Později se dočkala i portu na Nintendo Switch, ale na iOS či Android se hra nikdy nedostala. I přesto, že se jednalo o malý nezávislý titul, sklidila tato hororově laděná plošinovka obrovský úspěch. V recenzích dostávala velmi vysoké známky a kromě krátké herní doby nebylo moc věcí, na které si mohli recenzenti stěžovat.

Nyní je v přípravě nový díl, který bude k původní hře prequelem a vyjít má zatím pouze na iOS. Na novince, pojmenované Very Little Nightmares, nepracují původní autoři, ale společnost Alike Studio. Ti však jistě budou chtít zachovat původní atmosféru i stylizaci titulu, která byla u hráčů tolik oblíbená. Nicméně už z prvního traileru je vidět lehce jiné pojetí, které může připomínat například komiks.

Hlavní hrdinkou Very Little Nightmares bude také malá Six ve své žluté pláštěnce a i nepřátelé nás stále budou chtít chytit za každou cenu. Pokud máte rádi napínavé hry, u kterých se budete trochu bát a zároveň vám nejsou cizí plošinovky s logickými hádankami, mohl by tento titul být přesně pro vás.

Zatím nejsou známé žádné další podrobnosti, ani konkrétní datum vydání. Na konci videa se dozvíme pouze, že hra dorazí už velmi brzy a můžeme tak tipovat vydání zhruba do konce května. Dále bylo zveřejněno několik obrázků přímo ze hry a také tato webová stránka. Na ní se můžete zaregistrovat a dostávat tak všechny novinky o Very Little Nightmares emailem.

Původní díl byl často přirovnáván k titulům Limbo nebo Playdead’s INSIDE, které obě pořídíte na App Storu a můžete si tak zkrátit dobu při čekání na Very Little Nightmares.

very little nightmares fb

Dnes nejčtenější

.