Zavřít reklamu

Je tomu jen pár měsíců, co musel Apple čelit nájezdům zločineckých gangů na jeho Apple Story, které si z nich odnášely zboží za desítky tisíc dolarů. Tato skupina se sice již podařila policii zadržet, úplné vymýcení krádeží v Apple Storech to však nepřineslo. Ve středu totiž došlo v Palo Alto k další podobné nepříjemnosti. 

Apple si s designem svých obchodů vždy vyhraje do sebemenších detailů. Takto vypadá například jeden Apple Store v Thajsku: 

Uprostřed tohoto týdne si měl časně ráno kolemjdoucí u tamního Apple Storu všimnout rozbitých vchodových skleněných dveří. Zavolal tedy policii, která podle své zprávy zprvu počítala s tím, že se bude jednat spíše o případ vandalismu. Z toho se však záhy vyklubalo vloupání, což potvrdil i kamerový záznam z místa činu. Dva zloději, jejichž identita je v tuto chvíli zatím neznámá, rozbili kameny vchodové dveře a poté zamířili rovnou pro MacBooky. Těch vzali celkem sedm v celkové hodnotě 20 tisíc dolarů. 

Poměrně zajímavé je, že se čin stal už v 1:50 v noci, avšak kolemjdoucí jej nahlásil až ve 2:38 – tedy téměř o hodinu později. Nabízí se tak otázka, co se stalo s alarmem v budově, který měl po rozbití dveří a vniknutí pachatelů dovnitř spustit a přivolat tak policii. Jelikož se však v minulosti už podobné “bezalarmové” případy objevily, teoreticky by mohl mít Apple právě v tomto ohledu jisté bezpečnostní mezery, kterých právě zločinci poslední dobou rádi využívají. 

Jak už jsem psal v úvodu, Apple Story jsou pro zločince velmi lákavý cíl. Zabezpečení prodávaných produktů totiž není nikterak valné a všech modelů je v nich zpravidla velké množství. Jelikož jsou navíc produkty od Applu poměrně drahé, zločinci nemohou sáhnout při jejich krádežích de facto vedle. Na odcizení každého z nich totiž solidně zbohatnou. 

apple-store-palo-alto-fb

Dnes nejčtenější

.