Zavřít reklamu

Máte doma malé ratolesti a půjčujete jim svůj iPhone na hraní, popřípadě už mají svůj iPhone, který je však napojený na váš účet Apple ID společně s platební kartou? Určitě už jste svým potomkům nejednou opakovali, aby v hrách nikdy nic nekupovali, a aby neklikali na podvodné reklamy. Známe však děti – zakázané věci je zajímají o to více a jednoduše chtějí zjistit, co se po stlačení tlačítka „koupit“ stane. Vy si toho samozřejmě nemusíte všimnout a při dívání se na výpis z účtu vám zbudou maximálně oči pro pláč. Nehledě na to, že předměty v některých hrách mohou stát i tisíce korun. Jak tedy dětem znepřístupnit možnost, aby si mohli v aplikacích něco zakoupit za reálné peníze?

Jak zakázat nákupy v aplikacích v iOS

Na vašem iPhonu, či na jiném iOS zařízení, otevřete nativní aplikaci Nastavení. Zde rozklikněte kolonku Čas u obrazovky, kde se přesuňte do sekce Omezení obsahu a soukromí. Poté v horní části obrazovky aktivujte možnost Omezení obsahu a soukromí. Nyní rozklikněte záložku Nákupy v iTunes Storu a App Storu. V další záložce se přesuňte do sekce Nákupy v aplikacích, kde už jednoduše stačí funkci Zakázat. Aby si vaše díte nemohlo nákupy aktivovat, tak vám ještě doporučuji, abyste si aktivovali kód, čímž zajistíte 100% bezpečnost. Pro aktivaci kódu stačí přejít do Čas u obrazovky a ve spodní části kliknout na možnost Používat kód Času u obrazovky. Poté si jednoduše stačí kód zvolit. Pokud vaše dítě zná kód k odemčení zařízení, tak doporučuji, abyste zvolili nějaký jiný.

Nákupy v různých hrách a aplikacích se dají také nazvat jako mikrotransakce. Nenechte se však zmást slovem „mikro“, některé transakce dokáží být spíše „makro“ a dosahují hodnot několika tisíců korun. Pomocí tohoto omezení si tak můžete užít klidný spánek a nemusíte se bát, že by si vaše dítě bez vašeho vědomí něco koupilo. Pro znovu-aktivaci nákupu v aplikacích stačí samozřejmě jednoduše funkci v omezeních znovu aktivovat.

nakupy_vypnout_ios_fb

Dnes nejčtenější

.