Zavřít reklamu

Zatímco v minulosti Apple nabízel celou řadu externích monitorů pro své počítače, nyní byste displej s logem nakousnutého jablka hledali v jeho nabídce marně. To by se ale mělo již brzy změnit. Společnost totiž světu na konci roku 2017 oznámila, že pracuje na novém Macu Pro, který doplní špičkovým externím displejem. A právě ten by se měl na pultech obchodů objevit již poměrně brzy.

Podle zdrojů předního Apple analytika Ming-Chi Kua má Apple naplánované představení nového displeje na druhé či třetí čtvrtletí letošního roku. Dočkat bychom se jej tak mohli už na červnové WWDC, na které se očekává i první odhalení Macu Pro. Pokud se displej na této akci neukáže, v úvahu pak připadá speciální podzimní Keynote zaměřená především na Macy, které jsme se dočkali vloni. Otázkou ale je, zda má Apple pro letošek nachystáno tolik produktů, aby jimi podzimní Keynote, která by byla samozřejmě v jiný den než představení iPhonů. 

Co se týče specifikací displeje, ten by se měl pochlubit úctyhodnou úhlopříčkou 31” a 6K rozlišením, díky kterému bude obsah na něm skutečně fenomenálně zobrazen. Apple u něj podle Kua použije Mini LED podsvícení, které je ve světě zatím spíše v plenkách. I díky tomu by tak měl nový monitor strčit konkurenci hravě do kapsy a to minimálně na pěkných pár měsíců. Otázkou však je, jak moc si nechá kalifornský gigant za tento high-end kousek zaplatit. 

Design monitoru je v tuto chvíli stále zahalen tajemstvími. Nicméně v manuálu pro Mac mini lze nalézt obrázek, na kterém je tento počítač připojen právě k externímu monitoru, který v nabídce Applu není a je tak možné, že se jedná právě o chystanou novinku. Pokud by tomu tak skutečně bylo, dostali bychom od Applu monitor se zaoblenými roky a velmi úzkými rámečky. Samozřejmostí je pak klasická hliníková noha, díky které by displej ladil s iMacy, ke kterým by jej bylo samozřejmě možné připojit. 

IMG_0382
Apple-Cinema-Display-2018-concept-5

Dnes nejčtenější

.