Zavřít reklamu

Stále častěji se v poslední době hovoří o mobilních sítích páté generace a je jen otázkou času, kdy bude tato vysokorychlostní síť standardem vlajkových lodí výrobců po celém světě. 5G bude samozřejmě i u iPhonů, jen je otázkou, kdy to bude a kdo takové datové modemy vyrobí. Ty zajišťoval pro Apple v minulosti Qualcomm, od roku 2018 to je Intel, jehož modemy ale nejsou tak kvalitní, jako ty od prvního jmenovaného. Právě to je ale problém.

 

Mezi Qualcommem a Applem už dlouho zuří právní bitva a lze tak očekávat zvýšený mediální zájem o vztah mezi těmito dvěma konkrétními společnostmi. Prezident společnosti Qualcomm Cristiano Amon v nedávném rozhovoru na dotaz ohledně „jablečných“ 5G modemů odpověděl, že nedokáže komentovat, co Apple v současné době dělá. Rovněž dodal, že čím déle budou přední světoví výrobci smartphonů čekat na implementování 5G, tím to bude pro ně těžší.

Následně prezident společnosti musel čelit, vzhledem k okolnostem, poměrně zajímavé otázce, a sice, zda by Qualcomm navzdory soudním tahanicím byl schopen spolupracovat s Apple. „Stále jsme v San Diegu, mají naše telefonní číslo, pokud se ozvou, podpoříme je.“ řekl s ledovým klidem Cristiano Amon. Navzdory soudním procesům je prý Qualcomm schopen pokračovat ve velkém úsilí o vyrobení skvělých datových modemů. „Ačkoliv se Qualcomm potýká s jednou s největších výzev v historii (soudní proces – pozn. red.), naše inženýrská kultura září nejvíce. Uprostřed toho všeho jsme urychlili příptavu 5G modemu o celý jeden rok.“

Na konci rozhovoru prezident Qualcommu hovořil, jak 5G změní využití internetu. Se sítěmi čtvrté generace se začala streamovat hudba a lidé tak díky nim přestali kupovat CD. 5G udělá prý to samé s filmem a videi. Je skutečně zajímavé, že Qualcomm uvažuje o znovuobnovení spolupráce s Applem, vzhledem k faktu, že mu bude možná muset brzy zaplatit miliardu dolarů. Myslíte, že by Apple na něco podobného přistouil?

5G-FB

Dnes nejčtenější

.