Zavřít reklamu

Když si s někým domlouváme schůzku, tak si většinou domluvíme čas a místo setkání. V iOS 12 bohužel stále chybí funkce, pomocí které by se dal posouvat čas, tudíž vám s nedochvilností váš iPhone či iPad nepomůže. Každopádně vám mohou jablečná zařízení pomoci tehdy, kdy s někým potřebujete sdílet místo. Pokud si dáte sraz na náměstí v nějakém větším městě, bude velice obtížné se navzájem najít. Na vašem iOS zařízení však stačí stisknout tlačítko a vaše poloha se může ihned dočasně poslat na jiné zařízení. V dnešním návodu se podíváme na to, jak sdílet polohu ve Zprávách a v Messengeru. Vrhněme se tedy na to.

Jak sdílet polohu ve Zprávách

Spustíme si nativní aplikaci Zprávy a z vláken si vybereme uživatele, kterému chceme polohu zaslat. Poté konverzaci rozklikneme a v horní části displeje klikneme na jeho jméno. Zobrazí se panel se třemi možnostmi, ve kterém klikneme na informace. Poté už stačí kliknout na tlačítko Odeslat moji současnou polohu. V případě, že s někým chcete sdílet polohu delší dobu, tak klikněte na možnost Sdílet moji polohu a vyberte si, zda-li ji chcete sdílet jednu hodinu, do konce dne či trvale.

Jak sdílet polohu v Messengeru

Pokud chcete sdílet polohu v Messengeru, tak si opět najeďte do konverzace s uživatelem, kterému chcete polohu poslat. Poté u textového pole, do kterého se píše zpráva, stiskněte po levé straně ikonu čtyř kuliček. Objeví se menu, ve kterém zvolíme možnost Poloha. V dolní části obrazovky klikneme na modré tlačítko Sdílet aktuální polohu na 60 min. Tímto se poloha s uživatelem začne na jednu hodinu sdílet. Pokud chcete sdílení přerušit, tak klikněte na tlačítko Zastavit sdílení.

Jak už jsem psal výše, tak se tato funkce může hodit především tehdy, kdy se s někým nemůžete najít. Já osobně jsem sdílení polohy využil v Praze. Jelikož nejsem z Prahy, tak se v ní tolik nevyznám. Měl jsem zde domluvenou schůzku s kamarádem a nemohli jsme se najít. Proto jsme si navzájem poslali svou polohu, abychom věděli, kde se oba nacházíme.

location_fb

Dnes nejčtenější

.