Zavřít reklamu

Uživatelé macOS používají Dock několikrát denně. Můžete se pomocí něj dostat do určitých složek, spouštět aplikace a další. Věděli jste však, že si do Docku můžete také přidat další dvě ikony, které však nejsou normálně dostupné? Jedná se o zástupce AirDropu a iCloud Drive. Pouhým jedním kliknutím se tak můžete prakticky ihned přesunout do rozhraní těchto dvou služeb. V případě AirDropu můžete ihned začít přenášet soubory, v případě iCloud Drive se můžete ihned přesunout na své jablečné cloudové úložiště. Vrhněme se tedy přímo na věc.

Jak do Docku přidat ikonu AirDropu

Na vašem macOS zařízení, tzn. na Macu nebo MacBooku, se přesuňte do aktivního okna Finderu. Poté klikněte v horní liště na možnost Otevřít a z rozbalovacího menu vyberte předposlední kolonku Otevřít složku… Do nového okna, které se zobrazí, zkopírujtevložte tuto cestu:

/System/Library/CoreServices/Finder.app/Contents/Applications/

Po vložení stačí kliknout na tlačítko Otevřít. Poté se otevře nové okno v podobě složky, kde už můžete spatřit ikonu AirDropu. Ikonu nyní stačí jednoduše pomocí kurzoru chytit a přesunout ji směrem dolů do Docku. Ikona se zde klasicky uchytí a můžete ji různě v Docku přesouvat.

 

Jak do Docku přidat ikonu iCloud Drive

Na vašem Macu nebo MacBooku se opět přesuňte do aktivního okna aplikace Finder. Poté v horní liště klikněte na tlačítko Otevřít a rozevíracího menu, které se zobrazí, rozklikněte předposlední možnost Otevřít složku… Otevře se okno, do kterého vložte následující cestu:

/System/Library/CoreServices/Finder.app/Contents/Applications/

Poté stačí stisknout tlačítko Otevřít. Otevře se okno, ve kterém stačí lokalizovat ikonu iCloud Drive. Tu poté naprosto jednoduše opět přesuňte ze složky směrem dolů do Docku.

Osobně využívám AirDrop opravdu každý den a musím říct, že rychlý přístup ve spodním Docku je pro mě naprosto skvělý. Vím, že se můžu do AirDropu přepnout i pomocí Finderu, a to samé platí i pro iCloud Drive, každopádně mít tyto ikony vždy po ruce rozhodně není k zahození.

dock_airdrop_icloud_fb

Dnes nejčtenější

.