Zavřít reklamu

Snaha Applu zkvalitnit jeho týmy pracující na umělé inteligenci a strojovém učení neberou konce. Není tomu tak dávno, co jsme vás informovali i jeho koupi AI startupu, ze kterého by mohla v budoucnu těžit především jeho SIri, a už tu máme další zprávu z podobného soudku. Kalifornskému gigantovi se totiž podařil do svých řad přivést velmi zajímavý expert.

K týmům pracujícím na strojovém učení se podle dostupných informací připojil Ian Goodfellow, který byl ještě donedávna jednou z hlavních tváří projektů souvisejících se strojovým učením v Googlu. Podílet se měl například na vývoji GAN, který byl využíván například pro generování Fake News, čili falešných převážně mediálních zpráv. 

Jak je již u Applu zvykem, příchod nové tváře do svých řad nikterak nekomentoval. Je ale velmi pravděpodobné, že se Ian postaví do čela některého z týmů pracujících právě na strojovém učení, se kterým má letité zkušenosti. Spolupracovat by ale mohl i se svým bývalým kolegou z Googlu Johnem Giannandreou, který k Applu přeběhl vloni a dnes zastává pozici jednoho z nejvýše postavených pracovníků právě u týmů strojového učení a AI. 

Doufejme, že se práce nové tváře v Applu projeví již velmi brzy a jablečné produkty se díky němu stanou opět o něco chytřejšími. Minimálně Siri by totiž vylepšení potřebovala jako sůl. Pryč jsou ty časy, kdy byla označována za revoluční.

siri

Dnes nejčtenější

.