Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Oprava displeje iPhone může vyjít na více jak dva tisíce. Záleží na modelu zařízení. Existuje ale několik množností, jak jej chránit. Jaké to jsou?

Komu se to ještě nestalo? Snad téměř každý uživatel chytrého telefonu už nějakému svému zařízení displej rozbil. A ten, který ne, jej pravděpodobně chrání nějakým příslušenstvím. Na trhu je relativně hodně možností, jak vedlejším investicím za opravu displeje předejít.

Ochranné sklo iPhone telefonu

Ochranné sklo na mobil se vám může vyplatit v mnoha případech. Předně jde samozřejmě o to, že díky svým vlastnostem „podrží“ displej, který chrání a rozbije se na místo něho a to díky absorbování energie. Další přidanou hodnotou je, že si při neopatrné manipulaci nepoškrábete samotný displej.

Je zde ale i jistá nevýhoda a tou je snížení komfortu používání. I když se samotná skla stále zdokonalují, pořád budete vědět, že jej na displeji máte aplikované. Na přímém slunečním světle bude nižší jas displeje, někdy může telefon hůře reagovat na dotyk (zejména v zimním období nebo s vlhkými prsty). Je to ale daň za pocit bezpečí, které s ním zá pár stokorun získáte.

Ochranné sklo iPhone telefonu má však ještě další výhodu. Pokud vám váš telefon upadne, tak se rozbije sklo a ne displej, čímž nemusíte hned běžet do servisu. Jednoduše jej z telefonu sejmete a aplikujete nové. V případě návštěvy servisu byste za výměnu skla zaplatili 2 000 Kč a více, dle vašeho typu telefonu. I když se tedy můžete objednat na daný čas, oprava přece jen chvíli trvá.

Tvrzené sklo iPhone telefonu ale také samozřejmě něco stojí. Dle různého modelu může vyjít i na více jak 500 Kč. I tak je to ale pořád levnější, než výměna displeje iPhone zařízení. Takovému sklu pak ani nevadí přímý zásah kladivem. A to je hodnědobrý prodejní artikl.

A co fólie?

Proti poškrábání pomohou určitě. Protože jsou ale měkké, po chvíli budou vypadat značně nevzhledně. Proti pádům spíše neochrání, i když jsou zde výjimky, jako je např. ochranná fólie Belkin InvisiGlass Ultra Privacy.

Její vyspělá technologie obousměrného filtrování bočního pohledu chrání soukromí obsahu obrazovky. Při držení na výšku je obrazovka chráněná před zvědavýma očima. Přitom zde máte pořád možnost ukázat její obsah ostatním, když telefon otočíte na šířku. Testování navíc prokázalo, že InvisiGlass Ultra odolá v každodenním provozu pádům, nárazům i kontaktu s tvrdými kovovými předměty, jako jsou klíče nebo mince. Byla ověřena odolnost vůči poškrábání tužkou tvrdosti 9H – poskytuje tedy nejvyšší dostupnou úroveň ochrany.

1

Jenže to má i stinnou stránku a tou je hlavně cena. Toto řešení vás totiž vyjde na 1 129 Kč.

Kryt iPhone ochrání také

Další variantou je pořídit si kryt. Kryt iPhone totiž umí ochránit nejen z jeho zadní, ale i přední strany. Řešení různých výrobců totiž obvykle přesahuje hrany telefonu, a tak ten, pokud spadne na rovnou plochu, absorbuje veškerý náraz. Displeji se v takovém případě nemusí nic stát, ale samozřejmě záleží na kvalitě krytu a bohužel i náhodě.

2

Proto může být vhodné pořídit si tzv. folio kryt. Ten vypadá jako peněženka, dokonce obsahuje i kapsy na kreditní karty nebo bankovky. Důležité je, že nabízí i krytí displeji do něho vloženého zařízení. I zde je ale nevýhoda zřejmá. Pokaždé, když chcete telefon použít, musíte pouzdro otevřít,

Nepříliš elegantní je to i při telefonování. Otevřená část vám tak zakrývá půlku tváře. Můžete si ji ohnout i dozadu (záleží na výrobci), ale více tak namáháte kloub krytu a nemáte také tak jistý úchop. Např. společnost ale Ballistic nabízí opravdu robustní kryty pro mobilní telefony. Skládají se z několika vrstev, takže se mohou chlubit certifikací pro bezpečný pád zařízení z výšky 2,1 metru na rovnou plochu. Kolik však jeho konstruktéři rozbili při testování telefonů, než tohoto docílili, známo není.

3

Není to lepší, než oprava displeje iPhone telefonu?

Prevence je důležitá i mimo sektor elektronických zařízení. Chodíte na preventivní prohlídky, preventivně jíte vitamíny, preventivně se školíte na daný problém, který by mohl případně nastat. Rozbít si displej vašeho zařízení navíc nemusíte jen svou neopatrností. Při čekání na MHD do vás může někdo strčit a váš telefon už letí vzduchem.

Výrobci mobilních telefonů si jsou vědomi jejich křehkostí, ale nemůžeme doufat, že se to zlepší. Na zařízení značky CAT si opravdu ochranné sklo ani kryt už kupovat nemusíte, na iPhone ale ano. Od generace 8 a mladší navíc iPhone obsahuje i skleněná záda, takže mít jej chráněn z obou stran opravdu není od věci.

Zdroj: Apple.cz 

iphone_drfonerepair_fb

Dnes nejčtenější

.