Zavřít reklamu

Předměty nejrůznějšího typu, které jakýmkoliv způsobem souvisí s firmou Apple, jsou vděčnými body zájmu všech možných aukcí. Nejedná se jenom o počítače nebo speciální edice smartphonů, ale také o staré upomínkové předměty nebo nejrůznější dokumenty. V těchto dnech například putuje do dražby plaketa k „deseti letům kreativity“, podepsaná samotný Stevem Jobsem, a jedinečná verze provozního manuálu k počítači Apple-1.

Zmíněná plaketa je opravdu jedinečným kouskem. Byl vydán v roce 2000 Suzzane Lindberghové za účelem ocenit ty, kteří věnovali celou dekádu svých osobních úspěchů tomu, aby přispěli k fenomenálnímu úspěchu společnosti Apple. Cena plakety by se podle odhadů mohla v aukci vyšplhat až na 15 tisíc dolarů. Podle aukčního serveru RR Auction je dražená plaketa jednou z mála, které se mohou pochlubit Jobsovým vlastnoručním autogramem. Byla vydána krátce po jeho návratu do Applu a podle dostupných údajů je až na „drobné zvlnění“ v dobrém stavu. „Apple vás vyznamenává nejenom pro váš talent, nadšení a energii, ale také za deset let vší kreativity a kariérního odhodlání,“ hlásá text na plaketě.

Kromě této plakety jde do aukce i podepsaná fotografie počítače Apple-1 a spolu s ní i podepsaná kopie provozního manuálu k tomuto počítači. Fotografie počítače je podepsána spoluzakladatelem Applu Stevem Wozniakem, zatímco na manuálu se skví autogram Ronalda Wayna. Cena obou předmětů by v aukci mohla přesáhnout 200 dolarů.

Plaque Steve Jobs fb

Dnes nejčtenější

.