Zavřít reklamu

Letošní podzim nebude patřit jen novým iPhonům. Stejně jako tomu bylo vloni a předloni, i letos má podle všeho kalifornský gigant v plánu světu představit novou generaci svých chytrých hodinek Apple Watch – konkrétně Series 5. Jaké novinky tato generace přinese sice v tuto chvíli přesně nevíme, podle agentury Reuters jí však hodná Apple osadit displejem z dílny nového dodavatele. 

Dorazí letos kulaté Apple Watch? Velmi pravděpodobně ne:

OLED panely pro Apple Watch odebíral Apple doposud podle dostupných informací od společnosti LG, která nyní usiluje i o dodávky OLED panelů pro iPhony. Od letošního roku by se pak měl kalifornský gigant v případě Apple Watch spoléhat i na druhého dodavatele – konkrétně Japan Display. Ten má s Applem díky dřívější spolupráci ohledně LCD displejů velmi dobré vztahy, které se bude nyní snažit co nejlépe zúročit. 

Zdroje sice neuvádí, kolik displejů bude Japan Display Applu pro jeho Watch dodávat, dá se však předpokládat, že minimálně ze začátku se bude jednat spíše o menší počty. Kvalita panelů od LG je totiž velmi dobrá a není tak důvod od této společnosti jakkoliv ustupovat. Druhého dodavatele tak Apple přibral pravděpodobně jen kvůli stále se zvyšujícím prodejům hodinek, které by mohly do budoucna LG přidělat starosti s výrobou. 

Jak již bylo zmíněno výše, o Apple Watch Series 5 toho víme na rozdíl od iPhonu 11 pramálo. Podle předního Apple analytika Ming-Chi Kua bychom se ale mohli dočkat návratu keramického pouzdra, které Apple prodával jako Apple Watch Edition. Spekuluje se i nad upgradem bočního tlačítka a digitální korunky, která již nebudou fyzicky klikat, ale při přitlačení na ně uživatele upozorní na přijmutí pokynu haptickou odezvou známou z iPhonů. Na detaily si ale budeme muset samozřejmě ještě počkat. 

apple watch fb

Dnes nejčtenější

.