Zavřít reklamu

Máte na svém iPadu Pro z roku 2017 či 2018 problémy se zamrzajícím displejem, který nereaguje na dotek či zobrazuje sekané animace? Nejste sami. Zahraniční fóra totiž začínají zahlcovat příspěvky nešťastných jablíčkářů, kteří si právě na tyto problémy stěžuji a to čím dál častěji. Jejich příspěvky už se hromadí dokonce i na oficiálním fóru Applu, avšak zatím bez větších reakcí.

Problémy s displeji se projevují různě. Někteří uživatelé hlásí, že se jim obsah na něm při jeho procházení seká, jiní poukazují na nefunkční dotyková gesta a další zase upozorňují na to, že jim iPad nesnímá určitou část displeje, kvůli čemuž je tak dotyk v tomto místě nefunkční. Kvůli tomu tak není možné například psát na klávesnici, jelikož některá písmena zkrátka není možné “stisknout”. 

Poměrně zajímavé je, že se problém podle všeho neváže k žádné konkrétní verzi operačního systému iOS a ani ke konkrétním konfiguracím iPadů Pro. Podle diskuzí totiž trpí problémem prakticky všechny tablety bez ohledu na kapacitu úložiště, verzi WiFi či Cellular či software. Možná i proto si podle jablíčkářů Apple neví s problémem příliš rady a jediné, k čemu se nyní zmůže, je takto postižené iPady vyměnit za nové. Problém je ale v tom, že reklamaci některým uživatelům neuznal a těm, kteří si od něj nový iPad odnesli, se mnohdy chyba projevila opět a to i ve větším měřítku. 

Přestože se Apple zatím k problému nevyjádřil, stoprocentně o něm již ví a snaží se mu přijít na kloub. Zatím však nemáme informace o tom, že by například požádal některé uživatele o demonstraci problému jeho technikům či zaslání iPadů v určité konfiguraci či softwarem k němu na testování, k čemuž se v podobných situacích velmi často uchyluje. V tuto chvíli můžeme tak jen doufat, že se jedná “jen” o softwarovou chybu, která půjde vyřešit jednoduše updatem. Pokud by se totiž jednalo o chybu hardwarovou, Applu by se velmi prodražila. S podobnými předpověďmi je však zatím příliš brzy. 

iPad Pro v redakci LsA

Dnes nejčtenější

.