Zavřít reklamu

Bude tomu skoro rok, co jsme vás informovali o možné výstavbě prvního Apple Storu na území státu Izrael. Původně se měla jablečná kamenná prodejna nacházet v prostorách obchodního centra v Tel Avivu, konkrétně se mělo jednat o jednaašedesáti patrový mrakodrap Azrieli Sarona. O zprávě tehdy informoval deník Globes s tím, že ač plány existují, smlouva o výstavbě ještě podepsána nebyla. Z projektu nyní údajně sešlo.

Takto vypadalo otevření Apple Storu v americkém Seattlu:

Je známo, že Apple si při podobných výstavbách diktuje tvrdé podmínky (občas se hovoří i o pronajmutí prostorů po určité období zdarma). A jelikož je Apple Store vskutku lukrativní záležitostí, většinou se s Applem každý rád domluví. V Izraeli ale společnost narazila, na podmínky Applu nechtěl nikdo přistoupit. Majoritním vlastníkem obchodního centra v Tel Avivu je společnost Azrieli Groups. Podle zprávy portálu Haaretz Azrieli Groups se po zhruba dvou letech jednání rozhodli od plánu na vystavení Apple Storu upustit. Důvodem byly finanční podmínky. Podle zprávy Apple chtěl „vypomoct“ pokrýt náklady na skladování a marketing. Na to zkrátka nechtěli v Tel Avivu Applu kývnout.

Není to poprvé, kdy technologický gigant s výstavbou Apple Storu narazil. Nedávno Apple vzdal výstavbu svého obchodu ve švédském hlavním městě Stockholmu, jelikož se tamním obyvatelům nelíbil možný zásah do historického centra. Budovu, kterou Apple pro Apple Store koupil za 316 milionů, nabízí nyní městu zpět za téměř půl miliardy. Nedávno proletěla internetem zpráva, že by mohl být i Apple Store v Praze, což nabízel český premiér samotnému Timu Cookovi. Myslíte, že je něco takového skutečně reálné?

Apple-Store-in-Israel-fb

Dnes nejčtenější

.