Zavřít reklamu

Zatímco o iPhonech, které Apple chystá na letošní rok, toho víme již relativně dost, o modelech pro rok 2020 se zatím příliš nemluví. I na jejich přípravě však kalifornský gigant intenzivně pracuje a podle čerstvé zprávy portálu DigiTimes už má jasno i v jejich počtu a velikosti. Právě ta pak mnohé z vás velmi potěší. 

Koncept iPhonu SE s OLED displejem od okraje k okraji od Curved.de:

 

Na příští rok má Apple údajně naplánovány opět tři nové iPhony, které se představí se zcela novými úhlopříčkami jejich OLED displejů. Největší iPhone nabídne 6,67” namísto nynějších 6,5”, střední (zřejmě nástupce iPhonu XS) 6,06” namísto 5,8” a nejmenší pak “jen” 5,42”, díky čemuž se stane suverénně nejkompaktnějším iPhonem v nabídce. Jelikož bude úhlopříčka jeho displeje o poznání menší než je úhlopříčka nynějšího iPhonu X/XS a telefon dorazí 100% v bezrámečkovém designu, můžeme zcela vážně hovořit o nástupci iPhonu SE. Od jeho rozměrů by se totiž novinka příliš odchýlit nemusela, jelikož ze 4” na 5,42” by se Apple zúžením rámečků kolem displeje dostat mohl. 

Velmi zajímavé je i to, že nejmenší iPhone má dorazit s OLED displejem s technologií Y-Octa nebo TOE Touch, což jsou zjednodušeně řečeno vylepšení, která umožňují jednodušší výrobu displeje a tím pádem i snížení potřebných nákladů. Novinka by tak mohla být teoreticky poměrně levná nebo minimálně levnější než zbylé dva iPhony. Nové displeje pro iPhony pak bude i příští rok dodávat Samsung, kterému by mohlo sekundovat i LG či BOE. Záležet samozřejmě bude především na jejich výrobních schopnostech. 

Doufejme, že se tedy zprávy DigiTimes naplní a nástupce iPhonu SE, za který se dá iPhone s 5,42” displejem považovat, se skutečně dočkáme. V minulosti se však DigiTimes několikrát svou předpovědí trefilo přímo do černého. Jasno ale budeme samozřejmě mít až po Keynote v září 2020. 

iPhone X Plus iPhone X SE FB

Dnes nejčtenější

.