Zavřít reklamu

V posledních měsících jsme vás již několikrát informovali o tom, že prodeje smartphonů budou v roce 2019 na ústupu. Jsou ale odvětví, kde tomu bude přesně naopak. Analytická společnost IDC je toho názoru, že v roce 2019 vzroste poptávka po zařízeních do chytré domácnosti. Meziročně se prý bude jednat o nárůst 26,9 % na celkem 832,7 milionu zásilek.

Apple Homepod:

Analytici očekávají, že největší poptávka bude pro zařízení na domácí monitoring a zabezpečení. Takových zařízení se údajně prodá zhruba 140,3 milionů. Zvýšených prodejů se dočkají i chytrá osvětlení a reproduktory. Zatímco minulý rok se takových zařízení prodalo 56,9 milionů, v roce 2019 by to mohlo podle analytiků být až 144,3 milionů kusů.

Jitesh Ubrani, manažer pro výzkum, tvrdí, že za zvýšenou poptávkou po těchto produktech stojí především společnosti Google a Amazon. Ty dokázaly v minulém roce svými produkty oslovit spoustu nových zákazníků, kterým se velmi zalíbily a budou tak nadále chtít budovat ve své domácnosti svůj vlastní „chytrý ekosystém“. Na základě úspěchu produktů pro chytrou domácnost analytici očekávají, že vzhledem k popularitě systémů iOS a macOS se bude objevovat stále více firem, které budou usilovat o vytvoření příslušenstvfí k HomeKit.

Trh s inteligentní domácností bude i nadále ovládat Amazon a Google, určitě v tomto odvětví ale uslyšíme brzy i o Applu. I v této sféře vlastní technologický gigant několik velmi zajímavých patentů. První vlaštovkou byl v posledních letech například chytrý reproduktor Apple HomePod., který sice hraje skvěle, nicméně ho v prodejích válcují reproduktory od konkurence hlavně kvůli mnohem nižší cenovce.

homepod siri

 

Dnes nejčtenější

.