Zavřít reklamu

Přestože hry stále patří spíše na klasické počítače, než na Macy, i na našich jablečných strojích si občas můžeme užít parádní tituly. Jedním z těch neobvyklých je logický Vignettes, který potěší všechny, kteří nemají na hraní příliš času.

Vignettes se hrou, kterou server The Verge zařadil do svého seriálu Short Play. Zde mluví o hrách, které zvládnete dohrát například za víkend a jsou tak určeny především lidem, kteří na hraní už nemají tolik času a musí si pečlivě vybírat, do čeho se pustí. Tento titul se řadí do žánru logických puzzle her a zaujme svou netradiční barevnou paletou a celkovým grafickým pojetím.

Hra Vignettes sází především na optické triky a vaši představivost. Vždy je před vámi určitý objekt, kterým můžete otáčet ve všech směrech. A budete překvapeni, že po určitém natočení se najednou díváte na úplně jinou věc. Vašim úkolem je „najít“ vždy všechny předměty, které můžete z dané věci vytvořit. Z váza je tak najednou lampička a z ní po dalším zkoumání třeba žárovka. Kromě otáčení na ně můžete i klikat a změnit barvu objektu či pozadí a možností, kterými se můžete vydat, je opravdu mnoho.

Kromě tohoto zadání obsahuje hra také několik hádanek k vyřešení. Za cenu 7.99$ pro macOS (či 2.99$ pro iOS) dostanete titul, který sice dohrajete za víkend, ale i přesto nabízí spoustu obsahu a odlišuje se od většiny dalších her. Její minimalistické zpracování a relaxační hratelnost může zaujmout celou řadu hráčů, kteří si chtějí po náročném pracovním dni jen na chvíli odpočinout a vyřešit pár hádanek.

vignettes fb

Dnes nejčtenější

.