Zavřít reklamu

Apple vydal o odolnosti skla svého nejnovějšího iPhonu nejedno sebevědomé prohlášení, Samsung se ale se svým Galaxy S10+ nenechal zahanbit a použil u něj nejnovější a nejlepší typ skla Gorilla Glass. Který z těchto smartphonů je tedy vlastně odolnější? Přesně na tuto otázku se pokusil odpovědět youtubový kanál PhoneBuff.

Galaxy S10 se Samsungu náramně povedl:

Když společnost Apple v loňském roce vydala svůj iPhone XS a iPhone XS Max, uvedla, že jsou oba modely vybaveny „nejodolnějším sklem pro smartphony na světě“. Neupřesnila ale, zda se jedná o Gorilla Glass nebo jiný typ skla. U Samsungu Galaxy S10+ se stoprocentní jistotou víme, že je vybaven sklem Gorilla Glass 6, o němž společnost Corning uvádí, že je až dvojnásobně lepší než jeho předchůdce, Gorilla Glass 5.

Ve svém nejnovějším srovnávacím videu podrobil PhoneBuff obě vlajkové lodě celkem čtyřem drop testům. První spočíval v pádu obou telefonů na jejich zadní část. Oba modely při tomto testu zaznamenaly poškození zadního skla, přičemž u S10+ došlo k závažnějším škodám s řadou pavučinových prasklin. Ve druhém kole podstoupily oba modely pád na roh, přičemž oba utrpěly jen drobné škrábance zhruba ve stejném měřítku. Při třetím testu, spočívajícím v pádu na přední část, praskly displeje obou telefonů, Galaxy S10+ byl ale poškozen více, a to včetně senzoru otisků prstů.

Finální bonusové kolo spočívalo v deseti po sobě jdoucích pádech na čelní sklo. V tomto kole jednoznačně zvítězil Samsung Galaxy S10+, který přežil všech deset pádů se zachováním funkčnosti dotykového displeje. Když PhoneBuff prováděl naposledy tento typ testu s iPhonem XS Max, ztratil jablečný smartphone schopnosti svého dotykového displeje již po třech pádech. Ze čtyřiceti možných celkových bodů získal iPhone XS Max v testu 36 a Samsung Galaxy S10+ 34.

xs samsung

Dnes nejčtenější

.