Zavřít reklamu

Nový watchOS 5.2 nepřinesl jen podporu EKG na Apple Watch Series 4 v mnoha evropských zemích, ale i jednu poměrně nepříjemnou chybu u ciferníku. Ten se totiž po updatu přestal správně zobrazovat a uživatelům tak nezbývá nic jiného, než do dalšího updatu používat jiný ciferník, který je plně funkční.

Postižený ciferník je exkluzivní pro LTE verze Apple Watch 3 a 4: 

Problém se týká ciferníku Explorer, který je dostupný na Apple Watch Series 3 a 4 s podporou LTE. Tyto modely v Česku sice dostupné nejsou, velké množství jablíčkářů si je však dováží ze zahraničí a to především kvůli jejich ocelovému tělu. To je totiž samozřejmě o poznání odolnější než hliníkové a zároveň je pro mnohé uživatele i daleko hezčí. Právě tito uživatelé se mohou potýkat s tím, že jim Explorer ciferník nebude zobrazovat čísla a v některých případech ani speciální analogový ciferníček, který je umístěn uvnitř ciferníku velkého, či ukazatel síly signálu. Že jde o softwarovou vadu dokazuje to, že v iPhonu se ciferník zobrazuje správně – tedy v původním stavu.

explorer-lost

Jak už jsem uvedl v úvodním odstavci, uživatelské řešení tohoto problému v tuto chvíli bohužel neexistuje. Pokud jste tedy majiteli postižených Apple Watch a na tento typ ciferníku jste zvyklí, budete si muset počkat na update ze strany Applu. Ten však již naštěstí začal novou verzi systému pro hodinky testovat a je více než pravděpodobné, že opravu zahrne právě do něj. Nový watchOS 5.2.1 bude navíc s největší pravděpodobností posledním updatem systému watchOS 5. Dorazit by totiž mohl zhruba v květnu – tedy měsíc před konáním WWDC, na které Apple představí své nové operační systémy pro nadcházející rok. Po jejich odhalení se zpravidla zaměřuje už jen na ně a celé léto je intenzivně testuje za pomoci vývojářů i veřejných beta testerů. Jaké novinky však watchOS 6 přinese v tuto chvíli nevíme. 

watch face lost

Dnes nejčtenější

.