Zavřít reklamu

Operační systém macOS dostal po vzoru iOS jakési korekční prvky. Automatická korekce psaného textu v macOS sice není tak obsáhlá, jako ta v iOS, avšak pořád jsou zde nějaké funkce, které dám dokážou ušetřit spoustu času – anebo naopak. Jednou z těchto funkcí je dle mého názoru automatické psaní tečky po dvojitém stisknutí mezerníku. Věřím, že někteří uživatelé si na tuto funkci zvykli. Ostatní, kteří například přešli z konkurenčního Windowsu, nejsou zvyklí na žádnou formu korekce a jednoduše si na automatické psaní tečky nechtějí zvyknout. Pojďme se tedy společně podívat na to, jak tuto funkci deaktivovat.

Jak deaktivovat automatické psaní tečky v macOS

Na vašem macOS zařízení, tzn. na Macu či MacBooku, klikněte v levé horní části obrazovky na ikonu Apple loga. Objeví se rozevírací menu, ve kterém klikněte na možnost Předvolby systému… Otevře se nové okno, ve kterém vás zajímá sekce Klávesnice (druhý řádek, třetí ikona), kterou rozklikněte. Poté se v horním měnu přepněte do záložky Text. Jakmile se zde přesunete, tak už pouze stačí odškrtnout funkci Přidat tečku pomocí dvojité mezery. Po odškrtnutí už vás automatické psaní tečky nebude otravovat.

Dle mého názoru se uživatelé macOS dělí na dvě skupiny. První skupina si na autokorekci v macOS zvykla a umí ji používat, druhá skupina je spíše „staromódní“ a chce si všechen text psát svépomocí. Pokud tedy patříte do druhé skupiny, tak je tento návod jako stvořený pro vás.

macbook_keyboard_backlight_Fb

Dnes nejčtenější

.