Zavřít reklamu

Technologické vychytávky nám mají výrazně usnadnit naše každodenní životy. Ne vždy se však výrobcům povede odhadnout, co zákazníci opravdu chtějí a některé produkty se tak stanou spíše propadákem. Níže si můžete prohlédnout právě ty, které byly představeny v minulosti na jednom z nejprestižnějších veletrhů moderních technologií, Mobile World Congress, ale neuspěly.

1.Virtual Vizor byl představený v roce 2016. Jednalo se o skládací držák telefonu, který se připínal ke kšiltovce. Na telefonu jste si poté mohli například pouštět film a nemuseli jste ho držet v ruce. To, že jste neviděli před sebe, asi výrobce nenapadlo.

2. Motorola Backflip je telefon z roku 2010 a nejspíš jste o něm nikdy neslyšeli. Nikdy nezaujal velké množství potenciálních zákazníků, nejspíš kvůli svému nepraktickému vzhledu. 

3. Sony Xperia Agent bylo zařízení představené na MWC 2017 a stále jde pouze o koncept. Nicméně i přes svůj výrazný design se jedná o produkt, který nenabídne nic navíc oproti mobilnímu telefonu. Můžete jej ovládat pomocí hlasových příkazů a připojit k ostatním chytrým přístrojům v domácnosti.

4. Smartphone Runicible je opravdu telefon, i když tak vůbec nevypadá. Jeho zvláštností je, že nevydává žádné zvuky, které by vás rušili. Samozřejmě obsahuje LTE, WiFi i Bluetooth, ale ty používáte vy jen pokud je v tu chvíli potřebujete. Ano, souhlasíme – jedná se opravdu o zvláštní zařízení. 

5. Sony SmartEyeglass jsou chytré brýle od Sony, jejichž výroba již byla ukončena. Brýle nabízeli možnost rozšířené reality a například převedení mluvené řeči na text, který jste viděli před sebou.

6. Tethercell je malá vychytávka, která umožňovala uživatelům ovládat “hloupá” zařízení na tužkové baterie pomocí telefonu. Dané zařízení jste mohli vypínat či zapínat stisknutím tlačítka.

7. Brýle AVG Invisibility Glasses z MWC 2015 jsou posledním gadgetem v dnešním výběru. Jejich hlavní funkcí bylo ztížit pomocí senzorů a diod rozpoznání vaší tváře, když jste je měli nasazené. To sice zní jako velmi zajímavý nápad, ale moc lidí asi nechce něco podobného nosit na veřejnosti.

gadget fb

Dnes nejčtenější

.