Zavřít reklamu

Velikost baterií a rychlost jejich nabíjení je v současnosti jedním z hlavních témat točících se okolo nových telefonů. Pro řadu lidí se jedná o jeden z klíčových parametrů, podle kterého vybírají svůj nový smartphone. Na zcela novou technologii baterií, které by udržely telefon nabitý několik dní a jejich nabíjení by nezabralo více než pár minut, si ještě musíme počkat. I přesto se výrobci předhánějí v tom, kdo z nich přinese na trh nejrychlejší a nejvýkonnější nabíječku. A toto prvenství brzy připadne společnosti Xiaomi.

Ta vyvinula zcela revoluční nabíječku s adaptérem, který disponuje výkonem 100W, který je schopen s pomocí technologie Super Charge Turbo plně nabít telefon s baterií o kapacitě 4000mAh za neskutečných 17 minut. Samozřejmě mluvíme o nabití zcela vybitého telefonu do 100 % kapacity. A jen tak pro zajímavost – Apple u svých nejnovějších iPhonů uvádí u funkce rychlého nabíjení dosažení 50 % kapacity baterie během 30 minut.

Ve videu můžeme vidět porovnání s doposud nejrychlejší nabíječkou na trhu – Oppo 50W Super VOOC. Ta za zmíněných 17 minut nabila telefon s baterií o kapacitě 3700mAh do „pouhých“ 65 %. Rozdíl je tedy opravdu znatelný a vzhledem k této rychlosti už nebude tolika lidem vadit nedostatečná výdrž jejich smartphonu na jedno nabití. Kdykoliv během dne bude stačit připojit telefon do sítě na několik málo minut. 

Xiaomi zatím žádné detaily k nabíječce nezveřejnilo a je tedy prozatím tajemstvím, jak se jim podaří nabíjet malou baterii takovým výkonem, aniž by se jakkoliv poškodila. Pro porovnání můžeme uvést, že iPhone XS zvládne maximálně 18W rychlé nabíjení, stejně jako Pixel 3. Samsung Galaxy S10 podporuje maximálně 15W. 

xiaomi nabijecka fb

Dnes nejčtenější

.