Zavřít reklamu

Jedním z nejzajímavějších počinů představených na pondělní Keynote je bezesporu služba herní Apple Arcade, která má za určitý poplatek nabízet přístup k velkému množství herních titulů. Velmi zajímavé však je, že tyto hry mají být exkluzivní  pro jablečná zařízení a navrch i multiplatformní. Díky tomu si je tak budete moci rozehrát na Macu v práci, ve hře pokračovat cestou domů na iPhonu a své snažení dokončit doma na Apple TV, což je věc, která se v herním průmyslu hned tak nevidí. Skvělou zprávou je navíc to, že si službu budeme moci užít i u nás. A co víc – přispět do ní můžete i vy. 

Když Apple svou novinku na pódiu Divadla Steva Jobse představoval, na videu za ním hovořili herní vývojáři, mezi kterými se objevovaly i skutečně zvučná jména podepsaná pod těmi nejlepšími světovými tituly. Jeden by si tak bláhově myslel, že se kalifornský gigant rozhodl spolupracovat jen s těmi nejpovolanějšími esy nebo alespoň s vývojáři, kteří mají ty nejlepší reference, přestože do světa svou hrou zatím neprorazily. Tak to ale ve skutečnosti není. S trochou štěstí můžete svou hru do Apple Arcade dostat i vy. 

K tomu, abyste dostali svůj titul do Arcade, musíte splňovat jednu hlavní podmínku – hra musí být svým způsobem revoluční, nebo se tak alespoň musí zdát Applu. Pokud nápad na něco podobného máte, společnost se o vás velmi ráda dozví více a to přes její vývojářský portál. Pokud zaujmete, máte vyhráno. V minulosti se totiž již mnohokrát ukázalo, že je Apple v přípravách projektů, které jej mohou jen trochu posunout, velmi nápomocný a i finančně štědrý. Na hře byste tak nemuseli pracovat jen vy samotní, ale i jeho vývojáři. Jelikož je však Arcade zatím v plenkách, na detailnější informace ohledně výběru vhodných adeptů do služby, výších honorářů či výpomoci ze strany Applu si budeme muset ještě chvíli počkat. Tak či tak je ale tato možnost skutečně velmi zajímavá a z našeho úhlu pohledu i poměrně nečekaná. Ale kdo ví, třeba právě tímto způsobem Apple dokráčí ke kýžené herní revoluci, jelikož objeví nové tváře se skvělými nápady, které jen potřebovaly pomoci v rozletu. 

arcade

Dnes nejčtenější

.