Zavřít reklamu

Kromě představení nových iPadů a AirPods jsme se minulý týden dočkali i odhalení aktualizovaných iMaců, které se dočkaly dle slov Applu výrazného navýšení výkonu. To nyní potvrzují i první benchmarky, které se objevily v databázi Geekbench. 

Benchmarky byly podle záznamů v databázi provedeny na stroji s označením “iMac19.1”, který byl osazen osmijádrovým procesorem Intel Core i9-9900K s taktem 3,6 GHz a 16 GB RAM pamětí. Jedná se tedy o vyšší výbavu,  která vás vyjde minimálně na 89 190 korun. V počítači byl navíc již nainstalován nejnovější operační systém, tedy macOS Mojave 10.14.4. Výsledky testu jsou více než dobré. iMac se totiž dostal na skóre 6314 bodů v testu na jedno jádro a na 33713 bodů v testu na více jader. Oproti tomu “nejnabušenější” iMac z roku 2017 – tedy stroj s Intel Core i7-7700K dosáhl skóre “jen” 5684 bodů na jedno jádro a 19371 bodů na více jader. Za novinkou tak především ve vícejaderném testu skutečně zaostává. 

30350-49711-5k-imac-benchmarks-l

Nový iMac si ale nevede vůbec zle ani při porovnání s iMacy Pro, jelikož jeho skóre z testu na více jader se velmi blíží iMacu Pro s desetijádrovým procesorem Intel Xeon W-215B s taktem 3,0 GHz. V testu na jedno jádro jej pak dokonce poráží, jelikož jeho vítězem byl až doposud právě iMac z roku 2017, který je novinkou též pokořen. 

Ačkoliv je výkonnostní upgrade novinky více než zajímavý, to nejlepší by mělo letos teprve přijít. V kuloárech se totiž již poměrně dlouho šušká o tom, že Apple chystá na letošek představení nebo minimálně alespoň poodhalení nové generace Macu Pro, který by měl svým výkonem strčit do kapsy naprosto vše. Spatřit bychom jej poprvé mohli už na WWDC, na které nám Apple před dvěma lety ukázal i iMac Pro. 

apple-logo-imac-fb

Dnes nejčtenější

.