Zavřít reklamu

Když Apple tento týden v rámci své jarní Keynote představoval své zbrusu nové služby, přivítal ředitel firmy Tim Cook na pódiu hrstku nových tváří zaměstnanců z oblasti služeb společnosti Apple. Jedním z nich byl také Peter Stern, který v divizi služeb zastává post viceprezidenta. Sternův profil na serveru Digiday přibližuje jednu z nových tváří služeb Applu o něco blíže.

Stern se k jablečné společnosti připojil v roce 2016, před svým nástupem zastával senior pozice ve firmě Time Warner Cable. Poté, co byl Eddym Cuem pověřen starostí o obchodní záležitosti v oblasti služeb, se Peter Stern stal tváří Applu při  jednání s tvůrci, studii a dalšími subjekty. Server Digiday cituje jistý anonymní zdroj, který Sterna popisuje jako profesionála, zaměřeného na podnikání, který se zároveň těší veliké oblibě a respektu.

Gautam Mishra, vydavatel prémiové verze publikace Inkl, nicméně o Sternovi prohlásil, že se prostřednictvím Apple News+ nesnaží vyřešit problémy, kterým současná žurnalistika musí čelit. Podle jeho názoru má Apple přesný obrázek o tom, jakým způsobem chce dané věci dělat, a co je v nejlepším zájmu jeho zákazníků. CEO společnosti Cheddar Jon Steinberg zase vyzdvihl Sternovu pracovní etiku a to, jak skvěle a snadno se s ním pracuje. Podle Steinberga je Stern „chytrý, přímý, rychlý, a vždy dodrží to, co slíbí“.

Podle svého profilu na Digiday není Stern zaměřený na spásu mediálního průmyslu, ale chce zkrátka pracovat na obsahu, který bude jak pro Apple, tak i pro jeho zákazníky co největším přínosem. Stern se v rámci letošní jarní Keynote objevil na pódiu poprvé, vzhledem k tomu, že Apple hodlá na svých službách i nadále pracovat, se dá ale předpokládat, že se s ním bude veřejnost setkávat častěji.

Peter Stern on stage fb

Dnes nejčtenější

.