Zavřít reklamu

V souvislosti s mobilním hraním se v poslední době mluví samozřejmě především o nově představené službě Apple Arcade. Ta nabídne za zatím nespecifikovanou měsíční částku množství exkluzivních her, které si na našich zařízeních zahrajeme. Ale na poli mobilních her se toho děje mnohem více. Jednou z nejzásadnějších novinek je oznámení příchodu karetní hry Gwent na mobilní zařízení.

Gwent je karetní hrou, kterou můžeme znát ze světa Zaklínače. Především ve třetím díle, který vyšel v roce 2015 na PC, PlayStation 4 a Xbox One, jsme mohli u těchto kartiček strávit opravdu mnoho času. Vzhledem k oblibě Gwentu u hráčů se vývojáři z polského studia CD Projekt RED rozhodl vytvořit samostatnou hru Gwent: The Witcher Card Game, kterou si už nyní můžeme zahrát na PC, PS4 a Xboxu One. 

Podpora pro macOS bohužel chybí, ale nyní se můžeme těšit alespoň na iOS verzi hry. Tu tvůrci oznámili na oficiálních stránkách Gwentu. Zatím bylo oznámeno pouze to, že mobilní verze se dočkají hráči na iPhonech později tento rok, o vydání Android verze budou vývojáři mluvit až později. Jason Slama z CD Projektu uvedl, že pracovali opravdu usilovně a velmi dlouho, aby hru dostali na smartphony. Máme se prý těšit na skvělou grafiku i propracovanou hratelnost, kterou známe z konzolové a počítačové verze hry. Bohužel na další podrobnosti si prý ještě musíme počkat.

Hra je svými pravidly celkem specifická a je potřeba chvíli trénovat, abyste do ní pronikli. Ve videu níže se můžete podívat, jaká jsou základní pravidla každého souboje a zjistit tak, jestli se jedná o hru, která vás bude bavit. Při čekání na Gwent pro iOS si samozřejmě můžete vyzkoušet i již zmiňované verze pro PC či jednu z konzolí od Sony a Microsoftu.

gwent ios fb

Dnes nejčtenější

.