Zavřít reklamu

Když v roce 2015 Apple u svých MacBooků poprvé použil butterfly klávesnici, setkal se s rozporuplnými reakcemi. Jednalo se sice o velmi zajímavou novinku, na které se mnohým uživatelům psalo o poznání lépe než na předchozí generaci, avšak prakticky ihned po jejím představení se začaly objevovat první náznaky toho, že bude velmi náchylná na poškození. Z provozu ji totiž vyřadí i drobné nečistoty, které se pod ní dostanou. Vzhledem k tomu, jak jsou jednotlivé klávesy uchyceny, se však k nečistotám prakticky nedá dostat a uživatelé tak musí vyhledat odbornou pomoc v servisech. To se sice Apple snažil v uplynulých letech změnit přechodem na druhou a později třetí generaci butterfly klávesnic, dokonalosti se však stále nepřiblížil. 

Přestože se může třetí generace “motýlí klávesnice” pochlubit jakýmsi antinečistotovým štítem, který je tvořen silikonovou membránou, zcela stoprocentně bohužel nefunguje. Není se tak čemu divit, že je Apple neustále pod palbou kritiky, na kterou se nyní rozhodl reagovat přes jeden z článků ve Wall Street Journal, který se právě této problematice věnuje. V tom ústy svého mluvčího světu vzkázal, že si je vědom toho, že malý počet jablečných uživatelů s novými MacBooky se 3. generací butterfly klávesnice problémy trpí, což jej samozřejmě velmi mrzí. Drtivá většina majitelů nových Maců je však dle jeho slov s novým typem klávesnice velmi spokojená. Její vylepšení tak zřejmě plní svůj účel. 

Omluva by zřejmě sama o sobě příliš zajímavá nebyla. Poměrně zajímavá však naopak je, že přestože výměnný program pro MacBooky postižené vadnými motýlkovými klávesnicemi již nějakou dobu běží, loňské MacBooky s 3. generací klávesnice nezahrnuje. To si ale můžeme vysvětlit i tím, že na Macy z loňského roku stále platí záruka, v jejímž rámci vám je Apple opraví. Jakmile uplyne, dá se očekávat, že je Apple do programu zařadí. Tedy snad.

ifixitbutterflykeyboardteardown

Dnes nejčtenější

.