Zavřít reklamu

Společnost Huawei tento týden představila v Paříži nejnovější vlajkové lodě mezi svými smartphony – modely Huawei P30 a high-endový P30 Pro. Ty se kromě jiného pyšní zejména propracovaným fotoaparátem. Jak velkou konkurenci v tomto směru představují pro iPhone?

Hlavním materiálem, použitým u obou modelů, je odolný hliník. Oba smartphony mají skleněnou zadní část a vyznačují se odolností třídy IP68. Zaoblený OLED displej má úhlopříčku 6,47 palce a telefony se vyrábějí hned v několika barevných variantách. Co nás ale zajímá jsou fotoparáty, kterými jsou Huawei P30 a Huawei P30 Pro vybaveny. Ty z nich totiž podle odborníků činí nejlepší fotomobily na světě. Huawei P30 se pyšní hned čtveřicí zadních kamer. Hlavní snímač má 40MP, dále zde najdeme 20MP ultraširoký snímač, 8MP snímač s funkcí teleobjektivu a senzor Time of Flight pro zachycení 3D pohybu v prostoru a hloubky ostrosti. Přední kamera, umístěná v drobounkém výřezu v horní části displeje, se pyšní rozlišením 32MP.

screenshot 2019-03-27 v 10.38.48

Zřejmě nejzajímavější na celém fotoaparátu modelu P30 Pro je jeho zoomovací schopnost, díky které budou jeho majitelé schopni fotit perfektně ostré fotky i přes přiblížení, což je v současné době na smartphonech oříšek. Optický zoom totiž objekty příliš nepřiblíží, digitální je pak zase rozmaže. To by ale mělo být díky novým technologiím Huaweie minulostí. Na dokonalosti fotek se rovněž výrazně podepíše umělá inteligence ve fotoaparátu či HDR+.

S ohledem na výčet vlastností fotoaprátu se tak nelze divit tomu, že si od odborníků vysloužil titul nejlepšího fotomobilu světa. Vždyť rekordy DxO Mark byly kvůli němu znovu posunuty. Zatímco jeho předchůdce – Mate 20 Pro – v nich dosáhl “jen” na 109 bodů, P30 Pro se chlubí 112 body. A jen tak pro představu, iPhone XS Max má “jen” 105 bodů.

Podívejte se na pár fotek z P30 Pro: 

Zaujmou i zbytkem

Uvnitř obou modelů tepe osmijádrový procesor Huawei Kyrin 980, duální jednotka NPU (Neural-network Processing Unit a 2 x Cortex-A76 s frekvencí 2,6 GHz + 2 x Cortex-A76 s frekvencí 1,92 GHz + 4 x Cortex-A55 s frekvencí 1,8 GHz. Výkonnější model se pak může pochlubit 8 GB RAM paměti, méně výkonný pak „jen“ 6 GB, tedy stále větší RAM než má nejvýkonnější iPhone. Oba modely pak nabízí v základu 128 GB interního úložiště, které je dále rozšiřitelné pomocí paměťových karet.

Cena iPhonu XS začíná na oficiálním webu Applu na 29 990 korunách, u iPhonu XS Max je to 32 990 korun. Huawei P30 se prodává od 15 999 korun a Huawei P30 Pro od  24 999 korun. Huawei navíc pro zákazníky, kteří si jeho nový smartphone objednají od 26. března do 2. dubna, obdaruje hned dvěma dárky – chytrými hodinkami Huawei Watch GT Sport a 90denní zárukou na výměnu displeje. Detaily akce se můžete dozvědět zde.

Huawei P30 P30 Pro Cameras fb

Dnes nejčtenější

.